| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
danyguit2000 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 11:53 Заглавие: Telefunken лоша геометрия на картината,но след малко се опра |
|
|
| Колеги,като включа телевизора картината е с форма на ромб,тоест в долния край на кинескопа е малко свита и има светла линия пресичаща кинескопа по хоризонтала,която е почти в горния край,след няколко минути се оправя сама изцяло,забелязвам че това го прави само ако не съм го ползвал около един ден,а ако го включвам и изключвам,картината остава идеална! Проверих за студени спойки,но не открих.Съмнявам се че някой кондензатор може да прави тази беля.Някой от вас има ли мнение по този въпрос!? Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nik_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 12:14 Заглавие: |
|
|
Ами сменяй електролитите или си вземи замразяващ спрей и ги пръскай докато ги уловиш кои са  _________________ Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905) |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 14:26 Заглавие: |
|
|
| А кой е телефункена? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 16:50 Заглавие: |
|
|
| Telefunken BS570DV |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 19:06 Заглавие: |
|
|
Сега остава само да кажеш и кое е шасито,ние да намерим схенма и да гадаем...518 или 618.Има един чип ТЕА2031 тя работи за корекциите.Покрай него имаш изсъхнал кондензатор,ако шасито е 618...ако не е покрай вертикалното отклонение имаш изсъхнал кондензатор.....Бахх мааму почвам да се дразня нищо не си направил по въпроса "а са кажете къде ми е дефекта?" Предлагам на администратора да отвори глава "онлайн ремонт на апарати" който да е платен и който от колегите познае дефекта да получава дивиденти  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 19:26 Заглавие: |
|
|
Не лоша идея Стойчо  |
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 19:36 Заглавие: |
|
|
Съгласен съм и аз Не може някои да си губят времето за да помогнат,а някой да не си направи труда дори да даде елементарна информация |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 20:02 Заглавие: |
|
|
Понеже в говорилнята се обсъжда една друга тема, която аз бих я обощил като дали, защо и как, та там според мен се прокрадна едно мнение (което според мен е по-работещото).
А именно, на такива постове в които не е дадена достатъчната информация и не е написано какво е правено (и след като някой си е направил труда да зададе уточняващи въпроси - останали без отговор) - да не се отговаря и да се повдига постоянно темата.
Една от целите на форума (според мен) е да решава не само текущи въпроси, а и когато някой след време се срещне със същия проблем да не му се налага да чете няколко страници и да не намери нищо.
Поради това заключвам темата.
Когато питащия danyguit2000 направи необходимите уточнения, може да ми пусне един PM, за да я отключа (и разчистя).
P.S. Това какво е ромб и трапец е друг въпрос.  |
|
|
 |
|