|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bivolarski Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 23, 2005 18:51 Заглавие: |
|
|
Значи на захранването пише: 300W
3.3V-14A / със сборка Mospec S20C40
5V -20A / със сборка Mospec S20C40
12V -16A / със сборка Mospec F16C20C
но в Power supply Calculator излиза ,че на моя компютър му трябва:
3.3V - 10A
5V - 26A
12V - 5A
значи излиза ,че има излишък от 3,3V и 12V а нестига за 5V ,и като
пусна Voltages Testing ми излизат следните резултати:
5V от 5.13 на 4.89
12V от 12.52 на 12.95
последното е при натоварване на системата на 100%
всичко съм проверил и с мултиметъра и е така |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 23, 2005 19:24 Заглавие: |
|
|
bivolarski, мощността на едно компютърно захранване не е констата която може да се преразпределя произволно м/у различните напрежения. От това което си написал за твоето, то вече сметките още сега не се връзват - написаната мощност (от 300W) вече е по малка от сумарната която ще се получи от сумата на напрежение по ток от различните изходи.
Според мен, не е добър варианта със замислените от теб "преработки".
Съвсем друг въпрос е, че насмятаните от теб "тоци" ми изглеждат малко множко, но това е друга тема. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 10:23 Заглавие: |
|
|
еми при мен излизат така ,може би бъркам някъде ако искаш пробваи при теб какво ще излезе ето линк за "Power Supply Calculator 2.071"
http://www.overclockers.ru/files/?dir=81#486 |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2005 2:15 Заглавие: |
|
|
| bivolarski написа: | 5V от 5.13 на 4.89
12V от 12.52 на 12.95 |
Доминантът в обратната връзка на повечето захранвания е 5 Волта. Като се черпи по-голям ток се увеличават загубите в ключевите транзистори и трансформатора (отчасти) и по малко и в диодните сборки. От това пада напрежението. За да върне на 5В обратната връзка разширява импулсите. В резултат обаче 12 волта се покачват - при тебе са стигнали 13 - ВНИМАВАЙ ДА НЕ ТИ ИЗГОРИ ХАРДДИСКА!
Нямаш много варианти - има разни хватки с които можеш да вдигнеш малко мощността, но 1) трябва ти измервателна апаратура - осцилоскоп, 2) повече от 10-15% много трудно можеш да вдигнеш, 3)трябва да си психически готов, че ако все пак стане - няма да изкара дълго...
Най-лесното, което можеш да направиш в твоя случай е все пак да смениш диодите с 30А без да пипаш нищо друго, да го натовариш с 12В лампи за кола - за 26А на 5В ще ти трябват общо около 12 броя 60 Вата / 12В лампи (сигурно има и по-удобен и евтин тестов товар...), БЕЗ да включваш нищо от компютъра към него - ни дъно, ни дискове, нищо. Ако не гръмне - мериш напреженията - ако имаш 5-5.1В и 12-12.6 - добре - тогава значи в сборката е бил проблемът. Но сериозно се съмнявам да стане.
Ако ще правиш такива експерименти - подготви си в началото парички за ново - гафове стават - особено ако не си се занимавал много в областта.
Внимавай с първичната част - ТАМ ИМА 310В и бият много лошо .
П.С. И още нещо - ако ще го правиш - премести вентилатора м/у -12В и +3.3В за да го пуснеш на 15. Ще трябва да го сменяш през три месеца ама ще охлажда малко по-добре.
Равносметка - абе я си купи ново 350Вт. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 12:48 Заглавие: |
|
|
искам да благодаря на всички които ми отговориха и като цяло на темата и този форум като се надявам да има повече интерес в това отношение ,защото преди месец когато си купих компютъра незнаех колко важна част от него е захранването и нетрява да се пренебрегва.
Днес си поръчах един фортрон350в за 33 долара мисля че е добре ,а кодегена за които дадох 35долара с кутията ще иде в коша. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 16:50 Заглавие: |
|
|
| bivolarski написа: | | фортрон350в за 33 долара мисля че е добре ,а кодегена за които дадох 35долара с кутията ще иде в коша. |
е тва е добро захранване
ама недей в коша - все би ти свършило някаква работа  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|