| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Иван Петров Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2005 19:27 Заглавие: Заземяване на контакти |
|
|
В къщи ми се струва, че ел. мрежата не е заземена добре. Всичките ми уреди дето са с щепсел шуко биеха на ток по корпусите, казаха ми и сварзах металните пластинки в контакта с нулата и се оправи проблема. Само че имам и доста уреди дето не са със щепсел шуко за тях има ли проблем.
Забелязах че лаптопа ми бие на ток( има една метална решетка дето покрива говорителите и вентилатора). Щепсела му не е шуко, захранването е импулсно и ми казаха че ако съм имал проблем с контактите той се пренася и през захранването и избива в лаптопа. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2005 20:07 Заглавие: |
|
|
| Здравей, като си свързал металните пластинки в контакта с нулата ти не си си заземил инсталациата а си я занулил, за да я заземиш трябва да забиеш някакъв метал в зямята на около 80см до 1м и тази метална шина трябва да я свържеш с металните пластинки в контакта. А за лаптопа пробжай да обърнеш щтепсала на контакта на 360 градуса и тогава пробвай дали бие ток тази метална пластина на говорителя. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2005 21:24 Заглавие: |
|
|
| И да го обърна пак бие на ток, сигурно е отишло захранването. Интересното е че имам някакъв стабилизатор стабитрон 350 български е. Като е включен и той бие на ток на болчетата по корпуса. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2005 21:42 Заглавие: |
|
|
Включвам се по темата само в часта за обръщането на контакта.
Аз ли се заблуждавам но според моите науки обръщането на 360 градуса си е пак същото положение на щепсела в контакта. Тук в Ловеч казваме че трябва да се обърне на 180 градуса.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2005 21:50 Заглавие: |
|
|
| Разбрах какво има предвид човека:) И имах предвид че го обръщам на 180 без никакъв ефект. |
|
|
 |
panasoanik Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 25, 2005 16:16 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | И да го обърна пак бие на ток, сигурно е отишло захранването. Интересното е че имам някакъв стабилизатор стабитрон 350 български е. Като е включен и той бие на ток на болчетата по корпуса. | Бие на ток ,хахахаа егати лафа ,като започне да бие на напрежение тогава ще се оправи работата  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 25, 2005 16:33 Заглавие: |
|
|
Г-н Петров ,понятието бие ток е доста относително-може кожата ви да е по тънка и нежна .Затова си вземете един мултицет и премерете напрежението между биещите части и парното например ,като свържете 1килоом съпротивление паралелно на клемите на мултицета.Ако премереното ПРОМЕНЛИВО напрежение превишава 10 волта ще трябва да си проверите захранването на лаптопа ,ако не -много ви е тънка кожата!
Без съпротивление уреда би трябвало да показва около 100 волта ,поради характерна особеност на импулсните захранвания. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Авг 25, 2005 17:56 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Здравей, като си свързал металните пластинки в контакта с нулата ти не си си заземил инсталациата а си я занулил, за да я заземиш трябва да забиеш някакъв метал в зямята на около 80см до 1м и тази метална шина трябва да я свържеш с металните пластинки в контакта. А за лаптопа пробжай да обърнеш щтепсала на контакта на 360 градуса и тогава пробвай дали бие ток тази метална пластина на говорителя. |
Дору и заземяване няма да помогне, защото ако примерно излиза фаза на корпус, това няма значение. Просто трябва да се свърже корпуса т.е. да се занули и решението е щепсел шуко или занимавка със захранването на компютъра. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 19:31 Заглавие: |
|
|
| ами провери дали не ти е "ОБЪРНАТА" фазата със нулата на електромера |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 19:50 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | ами провери дали не ти е "ОБЪРНАТА" фазата със нулата на електромера |
Де да е така
А и преди да даваш подобни "компетентни" съвети поне погледни датата на последните постове, не че ще помогне на съветите ти, но поне не ги давай. |
|
|
 |
|