| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
siente Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 17:27 Заглавие: Проблем със усилвател |
|
|
Здравейте,имам следният проблем:наскоро си бях купил един кит на хоби-кит на усилвател 100в,който е вариант на известния Quad405,но когато го пуснах на импулсно от компютър на +-24в и ми изгоряха крайните транзистори(2N3055),преди това го бях пробвал на едно захранване със траф на +- 25 и си работеше добре, и след като ги смених пак на трафа си бачка добре.от какво може да е проблема,да изгарят от импулсното?
10x _________________ SiEntE |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 17:32 Заглавие: Re: Проблем със усилвател |
|
|
| siente написа: | | ...от какво може да е проблема,да изгарят от импулсното? |
Най-вероятно от начина по който си направил това: | Цитат: | | импулсно от компютър на +-24в | а това никой не може да знае. |
|
|
 |
siente Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 17:45 Заглавие: |
|
|
ами защто да не се направи.по принцип захранването си има 12 волта изход за ЦД-то например то се свързва на +12 и GND,а то има и още един извод -12 в,както има и +5,-5 и GND.някои ми беше казал тази идея скоро тука въе форума и реших да пробвам:))) _________________ SiEntE |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 17:50 Заглавие: |
|
|
От това което си написал
| siente написа: | | ами защто да не се направи.по принцип захранването си има 12 волта изход за ЦД-то например то се свързва на +12 и GND,а то има и още един извод -12 в,както има и +5,-5 и GND.някои ми беше казал тази идея скоро тука въе форума и реших да пробвам:))) | нищо не разбрах, но май си я оплескал здраво  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 18:02 Заглавие: |
|
|
| siente написа: | | ами защто да не се направи.по принцип захранването си има 12 волта изход за ЦД-то например то се свързва на +12 и GND,а то има и още един извод -12 в,както има и +5,-5 и GND.някои ми беше казал тази идея скоро тука въе форума и реших да пробвам:))) |
Преди да включиш усилвателя към компютърното захранване трябва да провериш дали +/- 24-те волта са ти наистина толкова. Съвсем отделен е въпроса, че компютърното захранване няма да има достатъчно ампераж, за да захрани един такъв усилвател. Щом имаш трасформаторно захранване, карай си усилвателя с него. |
|
|
 |
VancheS Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 18:08 Заглавие: |
|
|
| Ми не си догледал какво пише на комп. захранването. Я виж каква максимална консумация дават за плюса и колко малка за минуса. Какво става като претовариш минуса? Ми той кляка и къде ти отива средната точка на усилвателя в изхода? Някъде в плюса. След това си видял какво става с транзисторите. В същия раздел има тема за този усилвател. Нарича се QUAD 405 - HELP. Прочети там туй-онуй. Пак повтарям, че искате, а не мислите. Другия път като правиш такива експлозии поне се прекръсти преди това. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 18:10 Заглавие: |
|
|
аз не схванах - на +/-24 или между +12 и -12, което е +/-12 ...
другото - каналът (-12) не може да изкара повече от 0.5-1А. Вероятно заради това като си го претоварил не е била достатъчно филтрацията и си получил вместо 12В импулси на 25В, 30кХц, колкото горе-долу излизат преди изходния филтър на захранването. А то работи ли след тази интервенция? _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 18:13 Заглавие: |
|
|
Ако не си го проработил захранването много кофти.+12 волта дава около 5-8 Ампера,-12 едва милиампери,така4е не е подходящо. _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 18:38 Заглавие: |
|
|
| Някой беше писал във форума че като се сложи мощен диод на -12 V вече може и от там да се тегли голям ток. Така от две захранвания може да се получат +/- 24 V. Обаче не забравяйте че захранването е стабилизирано по 5 V а не по 12 и те може да не са толкова. Например моето захранване на празен ход вместо 12 V ми дава под 10 V! |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 21:46 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | Някой беше писал във форума че като се сложи мощен диод на -12 V вече може и от там да се тегли голям ток |
пробвал съм го - не става добре. Освен диода трябва да се смени и филтрацията с такава за по-голям ток.... освен тва обратната връзка става много нестабилна и оттам и напрежението.... _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
|