|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rympo Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 1:16 Заглавие: Климатици - но по конкретно |
|
|
Здравейте колеги, прегледах повечето от темите пуснати във форума за климатиците, всеки даваше съвети но конкретни фирми , телефони и впечатления не намерих никъде, искам да си купя мицубиши инверторен климатик втора употреба модел 2002-2003 година без значение дали е на 110 или 220 волта, от миналата година насам сложих 3 климатика в къщи и един в сервиза в които работя, за мене японските втора употреба са най добрите, новия инверторен Дженерал електрик 12ка не можа да се намаже на Мицубишито 9ка на малкия пръст, зимата февруари при -25 отвън спря само веднъж , след като го рестартирах нямаше никакви проблеми, споделям мнението на някой от колегите които казаха че японското си е японско..
Молбата ми е да ми кажете от софия къде мога да купя японски климатик втора употреба с гаранция и то повече от 1 година и къде навиват тороидални транформатори 220 на 110 волта с мощност над 3 киловата
Благодаря ви предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 9:47 Заглавие: |
|
|
| Според мен използването на трансформатор за понижаване на напрежението си е чиста загуба на енергия. Лятото, когато климатика ще охлажда, трансформаторът ще грее. Трудно е според мен да се намери трансформатор от 220 на 110 повече от 3квт. няма смисъл от климатик който да работи на 110 за мен това е неудачно поради голямата загуба на енергия. А относно климатиците аз съм привърженик на марката HITACHI, но според мен по добре да се купи нов отколкото втора употреба, зависи от самото състояние на климатика. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|