Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Реализиране на Internet Sharing чрез....

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vladi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Нед Окт 02, 2005 10:55    Заглавие: Реализиране на Internet Sharing чрез.... Отговорете с цитат

Здравейте приятели!!!
Пред мене стои следният проблем. Как мога да направя мрежа м/у два компютъра, като използвам модеми 56000bp/s, и по-точно да накарам единия компютър, които има интернет през LAN, да рутира заявките на друг компютър, които е вързан през модем. Казаха ми, че може да се изпълни чрез dial-up networking. Приемам всякакви предложения. Предварително благодаря на отзовалите се!!!
П.С. Държа да кажа, че разтоянието м/у компютрите е доста голямо, и ми трябва единствено и само за сърфиране, затова съм се ориентирал към модемите, а така ще ми излезе и без пари тъй като ги имам в наличност. Също да спомена, че самите модеми ще се връзват чрез вътрешна линия на телефонна централа.
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Окт 02, 2005 12:00    Заглавие: Отговорете с цитат

http://support.microsoft.com/kb/139710/en-us
http://www.windowsnetworking.com/articles_tutorials/dunservr.html
http://www.vanwijk.com/-=%20Bookz%20=-/Special%20Edition%20Using%20Windows%2098/ch38/ch38.htm
Няма нужда от централа за връзка между двата модема, може да опиташ и само с кабела от единия до другия и подходящите настройки за да се свържат. Мисля че имаше и някаква настройка за режим ”наета линия” с командата AT&L - в момента в който включиш модема да започне да се опитва да се свърже.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vladi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Нед Окт 02, 2005 14:34    Заглавие: Отговорете с цитат

dreadx написа:
Няма нужда от централа за връзка между двата модема, може да опиташ и само с кабела от единия до другия и подходящите настройки за да се свържат. Мисля че имаше и някаква настройка за режим ”наета линия” с командата AT&L - в момента в който включиш модема да започне да се опитва да се свърже.

Бях чувал за такова нещо, благодаря за информацията. Хвърлих по едно око на линковете като за начало. Мисля, че е достатъчно и ще се оправя.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети