| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TDA Гост
|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 21:41 Заглавие: ТДА |
|
|
| Въпроса ми е дали може да се вържат мостово два усилвателя ТДА1562 или тда8560 чрез инвертор на входовете и да се получи по голяма мошност с по високо съпротивление на товара естествено? Интересно ми е дали ще стане и от какво зависи дали може да се върже мостово един усилвател? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
VancheS Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 22:13 Заглавие: |
|
|
| В същия раздел на форума има тема "Най-добрата търсачка за datasheets". Свали си pdf-те на двете интеграли и виж дали производителя не ги е направил вътре да са мостово свързани за всеки говорител. Ако е така, то няма вариант да ги връзваш мостово, щото вече е направено. Някой път производителя дава точни указания как да вържеш схемите мостово за интеграли, които не са изпълнени по мостова схема. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 22:17 Заглавие: |
|
|
| Ами трябва да се сложи колона 8 ома вместо 4 ома. Мощността ще е 2 пъти по-голяма. Ако обаче сложиш 4 ома ще имаш 4 пъти по-голяма мощност но интегралните схеми ще се претоварят, освен ако не са предвидени да държат (но надали) така че да кажат други запознати със ТДА схемите как стоят точно нещата. |
|
|
 |
rudiem Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 11:06 Заглавие: |
|
|
| tda 8560 е предвидена да работи на 2Ом за отдаване на пълната и мощност, не е проблем да работи и на 4Ом при мощност 35Вт на канал. |
|
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 13:21 Заглавие: |
|
|
Ами мисля 4е няма да има6 проблеми,сложи си по голямо радиятор4е и ако има и вазможноста за вентилатор4е и си направисметка за бошон4е,погледни колко амтера консомира и сложи бошон4е с 0.5-1 пат по голямо по ампераж и си готов,драсни после какав е резултата,ОК.
Аз направих мостово със TDA 2003,аз писах тук преди 2 дена ,погледни.
Аре успех!  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 21:06 Заглавие: |
|
|
Вижте по-горе поста на VancheS-човека ви светна, че ако самите схеми са изградени с мостово свързване ,по-мостово не можете да ги направите За TDA 1562 съм сигурен че е достатъчно мостова,за другата имам 97% сигурност.Отворете data-sheet-овете и ги погледнете,за да не правите глупости  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 9:57 Заглавие: |
|
|
TDA1562 - 100% неможеш да изкараш по голяма мощност от 60в. Интегралата сама по себе си представлява две отделни свързани в мост. Така че наистина по мостово от това не може да стане. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
|