| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 20:07 Заглавие: Подмяна на TDA8178 със STV9379 ? |
|
|
| Колеги, подмених TDA8178 със STV9379 на един телевизор SABA, точно така, както съм го правил вече няколко пъти, но сега възникна един проблем. Имам обратен ход (леко наклонени светли черти) в горния край на кинескопа и пак там картината е подгъната обратно. Случвало ли ви се е това и дали сте успявали да го оправите? Уточнявам, че всички електролитни кондензатори около крайното стъпало на ВО са сменени, но без никакъв ефект. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 21:57 Заглавие: |
|
|
Виж тук http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=490&postdays=0&postorder=asc&start=0&topicshow=TDA8178FS%20? и по-точно това:
Boiko : "Допълнение към преработка от TDA8178FS към TDA8170 по метода на shematic http://shematic.hit.bg/:
Ако след преработката се появи обратен ход в горния край във вид на 6-7 линии на 10-12см.,постепенно избледняващи, значи захранващото напр.е недостатъчно.Навиват се две навивки около имп.т-р и след като се спази фазата се свързват последователно на основната намотка за 24в.На шаси ICC8 напрежението се промени от 22.5 на 26.2 в.и ОХ изчезна."
Става дума за ТДА8170 , но причината може да е същата. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 22:22 Заглавие: |
|
|
| GOSHO написа: | Виж тук http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=490&postdays=0&postorder=asc&start=0&topicshow=TDA8178FS%20? и по-точно това:
Boiko : "Допълнение към преработка от TDA8178FS към TDA8170 по метода на shematic http://shematic.hit.bg/:
Ако след преработката се появи обратен ход в горния край във вид на 6-7 линии на 10-12см.,постепенно избледняващи, значи захранващото напр.е недостатъчно.Навиват се две навивки около имп.т-р и след като се спази фазата се свързват последователно на основната намотка за 24в.На шаси ICC8 напрежението се промени от 22.5 на 26.2 в.и ОХ изчезна."
Става дума за ТДА8170 , но причината може да е същата. |
GOSHO, специални благодарности! Точно за това става дума. Между другото и аз се опитах да потърся такава тема тук, но не зная как става това - излизат ми всички теми и няма как да намеря нужната ми. |
|
|
 |
tocho Опитен потребител

Регистриран на: 11 Юли 2005 Мнения: 328 Местожителство: Varna 0888 950800
|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 0:15 Заглавие: |
|
|
Същият проблем съм имал с TDA8178FS на SABA. Сложих TDA8170, но неможеше да се опъне достатъчно и имаше няколко черти както споменатите по горе. Тогава изключих захранването 24в от имп. траф и направих няколко намотки на ТХОто до като го докарам до29в.Телевизора дойде след 1,5-2 год с проблем в тунера  _________________ Баш-Майстора умря, но шапката остана.
Стойко Димитров |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 10:00 Заглавие: |
|
|
за проба може да откачиш за момент захранванто на схемата и от външния стабилизиран източник(ТЕС например)да му подадеш по високо напрежение да видиш от това ли е.А шпосле както казват колегите -с намотка и си готов _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 14:14 Заглавие: |
|
|
| tocho написа: | Същият проблем съм имал с TDA8178FS на SABA. Сложих TDA8170, но неможеше да се опъне достатъчно и имаше няколко черти както споменатите по горе. Тогава изключих захранването 24в от имп. траф и направих няколко намотки на ТХОто до като го докарам до29в.Телевизора дойде след 1,5-2 год с проблем в тунера  |
Благодаря tocho, направих го по твоя начин (сложих TDA8170) и сега развивката е нормална. Захранването го повдигнах само с една намотка на импулсния траф. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 14:38 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | | за проба може да откачиш за момент захранванто на схемата и от външния стабилизиран източник(ТЕС например)да му подадеш по високо напрежение да видиш от това ли е.А шпосле както казват колегите -с намотка и си готов |
Тишо, вдигах захранването на STV9379 чак до 32 волта, но чертички все още имаше. Колкото по-високо е захранващото напрежение, толкова по-малко чертички има, но не посмях да вдигам повече, щото електролита на захранването на STV-то е на 35 волта, освен това този чип грееше ненормално много още на 24 волта, а при 32 можеш да си представиш какво става. Проблема го реших с TDA8170 - чертичките почти изчезнаха (остана само една мъничка), температурния режим също си влезе в нормата. Снощи го оставих да работи цяла нощ и телевизора издържа теста.
Закривам темата. |
|
|
 |
|