| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobtod Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 04, 2005 18:09 Заглавие: можете ли да ми помогнете за мощен Грец 200А/200V |
|
|
| можете ли да ми помогнете в намирането на мощен Грец 200А/200волта за използване в заварочен режим. Знам, че може да се реализира и с традиционните ДИОДИ но заради компактността го търся това решение. Предварително ви благодаря. 0899345486 и [email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 12:27 Заглавие: |
|
|
Този грец така или иначе ще има нужда от сериозно охлаждане, така че едвали ще стане кой-знае колко по-компактно от стандартното изпълнение. Поне така аз мисля. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
bobtod Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 7:16 Заглавие: |
|
|
| sparky написа: | | Този грец така или иначе ще има нужда от сериозно охлаждане, така че едвали ще стане кой-знае колко по-компактно от стандартното изпълнение. Поне така аз мисля. |
При изпълнението с 4-те диода и 3-те радиатора съм се убедил че се иска доста място. При Грец версията колкото и да е голям самия Грец и с радиатора пак се надявам да го понамаля. Може и да се помисли върху варианта с малък вентилатор от РС-тата. Знам ли, може и да се заблуждавам, но като видях полупрофесионално реализирано на Einhel се замислих?! |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 8:33 Заглавие: |
|
|
Въпроса е колко мощност ще се отделя върху радиатора, а дали е грец или не няма никакво значение. Просто радиатора трябва да е достатъчно голям, за да отделя необходимото количество топлина, така че да не прегреят диодите. Вентилатора е добро решение - по този начин със сигурност ще се намалят размерите, но за сметка на шума. Може да се използват Шотки диоди, защото падът на напрежение е по-малък - от там и отделяната мощност ще е по-малка.
И друго - броят на диодите съвсем не е свързан с броя на радиаторите. Може всичките да се сложат върху един радиатор. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 9:43 Заглавие: |
|
|
Значи имам един усилвател за кола 400вата. За втори път му обръщам захранването и изгарят полувината чаркове вътре. Може ли да сложа някъкъв грец или диод на захранването за да не изгаря. тока от акумулатора достига до 40А така че какъв диод или гретц ще ми трябва.
Ако някой има друга идеа за защита от обратно свързване освем с диод да я сподели. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 10:05 Заглавие: |
|
|
Мисля, че Електронинвент предлагаха такива, но не знам до какъв ампераж/напрежение. Цитирам адрес по памет - www.electroninvent.hit.bg Ако не намериш пиши пак - ще видя точните координати в каталога.
Много удобно се работи с тях - габаритите са минимални, но при всички положения ще трябва да се сложи радиатор. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 10:38 Заглавие: |
|
|
| Getza.... ами просто не обръщай захранването |
|
|
 |
bodan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 17:56 Заглавие: |
|
|
| getzata написа: | Значи имам един усилвател за кола 400вата. За втори път му обръщам захранването и изгарят полувината чаркове вътре. Може ли да сложа някъкъв грец или диод на захранването за да не изгаря. тока от акумулатора достига до 40А така че какъв диод или гретц ще ми трябва.
Ако някой има друга идеа за защита от обратно свързване освем с диод да я сподели. |
Аз дололкото занам 99% от фабричните авто ампове
имат вграден такъв диод ! В повечето не слагат
чак толкова мощни диоди а рачитат на пиковия ток ...
Пък и дори диода да е слаб в повечето случаи пробива
и пак свършва работата за която е сложен .
Ако имаш някое изгоряло комп. захранване от там може да си свалиш
достатачно як диод (изправителя на 5 или 12 волта) |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 21:26 Заглавие: |
|
|
Допуснал съм малка грешка - правилният адрес е http://www.electroinvent.hit.bg/
Страницата е повече от постна, но съм сигурен, че предлагат полупроводникови елементи и специално мощни диодни и тиристорни блокове. На панаира ги видях. По техни думи имат и на склад. Пиши им на мейла, предполагам ще получиш отговор.
Само не знам каква ще е цената... |
|
|
 |
|