|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 04, 2005 21:17 Заглавие: Монитор СТХ PR705F Изгаря Q307 |
|
|
| helios написа: | | Амплитудата на импулсите към базата на изх. транз. за ХО(при свален такъв)е 7-8Vp-p.В същото време на гейта на изходния в другия канал(ТХО)импулси не постъпват.(Компютъра не е включен). Това нормално ли е.Междувременно от споменатите изгоряли 3 бр. транз.,двата бяха BU2508 и един BU508,за които съм абсолютно сигурен, че не са ментета.Не съм твърдял,че нямам намерение да сложа оригинален транз.Тези бяха просто за проба ,но изгарят моментално. | Не трябва да горят моментално.По принцип издържат достатъчно за да се ориентираш в обстановката. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 1:48 Заглавие: |
|
|
Аз пък твърдя че след като крайния транзистор е станал цял проводник значи и чопера е станал такъв. Вече написах че нещата са свързани, ама какво общо има лоялност (нелоялност) не разбрах. Около чопера има поне 1 електролит за смяна. Какъвто и транзистор да се сложи, на 200V все ще стане пирон. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 22, 2005 9:09 Заглавие: |
|
|
sтига си горил транзисторите ,бе колега,срамота
извади чопера и го провери,постави вместо него лампа 220в/60вата
виж формата на импулсите на колектора на изходния транзистор _________________ Az sam |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|