| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 20:06 Заглавие: PHILIPS -гори транзистора на импулсното |
|
|
Здравейте колеги.Тв е Филипс 28GR770/42В шаси:G110
Преди месец дойде с гръмнал транзистор на захранването -сложих нов от шаси.Днеска се връща със същия дефет.Проблема става само когато се пусне от мрежовия бутон и като не е работил дълго време.на стендбай си се пуска и си работи -а и не гори винаги-днеска го пусках и спирах поне 10 пъти-няма проблем.Правен е и при колеги преди със същия дефект.Някой ако е открил топлата вода за това шаси с този дефект -моля да сподели  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 20:47 Заглавие: |
|
|
да оригинален -на първия ремон бяха думнали доста елементи-даже и смд транзистори но всиччко съм слагал каквото е _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 20:53 Заглавие: |
|
|
| мрежов С изстинал неупотребяван!??!! |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 21:12 Заглавие: |
|
|
| bai_tishane имах случай на спукана писта така изгорих 3 транзистора но успях да видя само за момент слаба искричка на спуканото място около мощния транзистор.Не си спомням точната писта но като се замисли човек има логика:гори когато е студен а шасито е голямо и тежко и при повече ремонти и премятания лесно се пукат пистите.Подържам и тезата за термото. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 21:48 Заглавие: |
|
|
колеги ще поровя тези работи за които ми давате идеи и ще видя заека ще изкочи ли от някъде  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 22:01 Заглавие: |
|
|
| много пъти сме повдигали въпрос по тая тема-лично аз си спомням преди година може да има бая голяма дискусия инициирах по тая тема-защо гори транзистора в бананското шаси така че колега четете!!!Да резюмирам-оригинален транзистор-but18af най-добре от шаси,10 ома смд-резистора се мери,когато не е шунтиран,кондензатора на колектора,PTC на размагнитването,оптрон,зеленото дроселче се сменя,ценера в първичната, трите транзистора да са оригинални в първичната,7654-BC817 се мери или най-добре сменя СЪС BC817!!!! |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 22:20 Заглавие: филипс |
|
|
Колега Божилов аз мисля че човек не може да помни какво се е писало тук преди година Форумът е да си помагаме Това е мое мнение  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 0:09 Заглавие: |
|
|
Аз не го хокам че не помни-насочвам го да търси щото там имаше още много неща описани и ако трябва да опиша всичко споменато там ще заприлича на ферман на турския султан-темата-
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=993 |
|
|
 |
|