| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 13:32 Заглавие: TDA 2003 мостово сварзване? |
|
|
Направих мостово свързване с TDA 2003,на слух много добре се отли4ават ниските 4естоти,с една дума "става".
Искам да попитам,като гледах схемата по каталога,там е дадена схемата 4е се захранва с 14.4V и се кефиш на ~" 20W",но аз и похадох 17V захранване,и питането ми е дали 6те се повиши мо6тността и и как се из4исляваше мощността при мостово сварзване?
Благодаря предварително  _________________ Всичко е в тока  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 14:17 Заглавие: |
|
|
Естествено ще се повиши.Но в крайна сметка тя се влияе най-много от товара,също и от входния сигнал.Ако имаш осцилоскоп,гледай изходния сигнал и повишавай входния,докато се появи ограничение/подрязване/на изхода.Това в случая е максимума който можеш да изстискаш.Разбира се това го правиш при включен товар.В случая мисля че твоя усилвател при добро охлаждане може да работи под товар 4 ома.В този случай ще получиш малко повече от удвоената мощност за всеки чип. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 12:31 Заглавие: |
|
|
Pri men pri 18v TDA tata izgorqha.pri 17 izkarwat 22w no mnogo greqt. nai-dobre gi polzwai na 14.4 izkarwat okolo 20W i ne greqt mnogo. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 12:55 Заглавие: |
|
|
| getzata написа: | | Pri men pri 18v TDA tata izgorqha.pri 17 izkarwat 22w no mnogo greqt. nai-dobre gi polzwai na 14.4 izkarwat okolo 20W i ne greqt mnogo. |
Е аз пробвах и на 18В,няма проблем,и не греят толкова колкото ти си мисли6,не6то не ти е добро радиятор4ето,я му сложи малко по голяма и 6те запее друга песен,а как ти се струва звука с това стапало,доволон ли си или.Аз си имам и вентилатор,така 4е  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 13:04 Заглавие: |
|
|
Slojih dwe nowi na golqm radqtor.Sega se darjat dobre i pri 19v. no mo6tnosta ne se e dignala mnogo.wse tolkowa si swiri kato i na 14V.Po4ti nqma smisal da se wdiga zahranwaneto na tozi usilwatel. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 13:29 Заглавие: |
|
|
| getzata написа: | | Slojih dwe nowi na golqm radqtor.Sega se darjat dobre i pri 19v. no mo6tnosta ne se e dignala mnogo.wse tolkowa si swiri kato i na 14V.Po4ti nqma smisal da se wdiga zahranwaneto na tozi usilwatel. |
Е ти си знае6 наи добре _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
|
|
 |
recket Активен потребител

Регистриран на: 15 Фев 2005 Мнения: 55 Местожителство: Някъде из Тополи но незнайно къде
|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 23:51 Заглавие: |
|
|
Тъй и тъй сти пуснали темата та да питам как мога да "убия" или поне да намаля пукането при пускането на усилвателя.
Защото не ми харесва с каква сила пука и ме е малко шубе да не продъни некой говорител. _________________ Intel&Windows perfect combination!!! |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 0:21 Заглавие: ами .. |
|
|
за мощтните усилватели където е възможно да се повредят говорителите при вкл и изкл на усилвателя се слагат защити с релета на говорителите които при начално включване се включват със закъснение а при изключване веднага
http://neomontana.dir.bg/kit113.htm
разгледай схемата и си направи нещо подобно  _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
|