Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

LG Flatron 775 Ft не се запуска
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Окт 05, 2005 18:59    Заглавие: LG Flatron 775 Ft не се запуска Отговорете с цитат

Здравейте . Имам един монитор LG FLATRON Moдел FB 775 C-EP 17''.
Проблемът му е следния :
При вкл. индикаторът мига зелено , в такт с миганията щтрака едно реле до ТХОто. Премерих всички елементи около ТХО . Здрави са .
Когато изключа захр. напр . на ХО 55V щтраканията спират и всички останали напрежения са нормални . Индикаторът свети зелено .
Това ме навява на мисълта че може би е пресъхнал анодния кондензатор на ТХО и затова не вдига високо и релето щтрака.Незнам обаче на кое краче е та да го замеря.
Колеги , ако можете помогнете . Приемам всякакви идеи и мнения... Crying or Very sad
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Сря Окт 05, 2005 19:21    Заглавие: Отговорете с цитат

модела на тхото какъв е ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 8:02    Заглавие: Отговорете с цитат

6174Z-1044A
BA17JA16A
Toва пише на корпуса ...
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 9:12    Заглавие: Отговорете с цитат

6174z-1044a това ти е номера на тхото
ето и схема от тук http://monitor.espec.ws/section9/topic51719.html
Върнете се в началото
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 19:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ти за схемата , но тя едва ли ще ми помогне да си оправя ТХОто . Разбрах как се мери анодния кондензатор . За всички които не знаят ще напиша . Мултицета се поставя на 200М ома и се мери на високоволтовия накрайник на ТХО и маса . Ако всичко е наред не трябва да показва нищо(безкрайно съпротивление). При мен обаче показа 1.7 М ома , което значи , че анодния кондензатор е пресъхнал и окъсява на маса .
Четох в един руски форум , че се дупчело с бургия , правело се и се заливало , но нямам необходимите пособия да го направя . Оправя ме само смяна на ТХО . Но дори да намеря такова , като си помисля колко би струвало , тръпки ме побиват. Добре че монитора не ми е спешен та ще си чакам да ми изпадне нещо по-изгодно . Wink
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 22:46    Заглавие: Отговорете с цитат

като ти гледам тхото да сложничко е имаш близо до кондензатора съпротивление и други джаджи ама и без това тхото за друго нищо не става пробвай
Върнете се в началото
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 8:36    Заглавие: Отговорете с цитат

А външно не може ли да се постови Idea . На изводи GR и GC нямаш нищо /по схема/
Върнете се в началото
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 13:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Май не може . Как ще отиде към анода , пък и ще ми трябва кондензатор на 30kv или 2 на 15kv последователно свързани можело да се сложат. Само че този вградения нали все някак трябва да се махне за да не окъсява !!! Иначе си прав . Нищо не ми пречи да пробвам ... Smile Благодаря ти за идеята . Razz
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 13:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Като гледам схемата трябва да изолираш извод 11 GP GC ??? а това ще рече да го(ги) отрежеш на нула и да просвредлиш на дълбочина поне 5 милиметра.После го почистваш с корселин и след като изсъхне го намазваш ама яко та да има и отстрани и отвън със червен високотемпературен силикон.И едно уточнение този кондензатор пробива а не прекъсва Very Happy Проба най рано след 24 часа.Успех Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 15:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Навих се . Ще го дупча . Първо ще пробвам да го запоя външно , ако не стане - дупча . Само че някой може ли да ми каже от къде мога да купя такъв кондензатор на 30kv или поне 2 по 15 . Знам много магазини за резервни части в София , на три от тях имам телефоните , обадих им се , а те ми казаха че такова чудо на 30kv нямат !?!
А високотемпературен силикон откъде ?... Sad
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети