|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 10:46 Заглавие: SONY KV21LS30K проблем |
|
|
Здравейте!Докараха ми това тв,като състоянието му беше следното:
При пускане тръгва ,като е свит от всички страни и е на възглавница.Работи си на една станция,която е в началото на обхвата UHF.След минута изображението се разшири във всички посоки,дори размера излезе извън нормите,но корекциите не се възстановиха.Опитах да настроя нещо друго и успях да го запомня,но след изключване от мрежата отново се върна на старото положение.Пропуснах да пиша ,че през 2-3 сек.се опитва да се разстрои,но само трепва и се връща на място.При това трепване напреженията на sda и scl 5 и 6 краче на паметта 24С08 се променят.Телевизора е изпълнен с TDA9394H/N1/5/0583.Имам съмнение,че проблема е в паметта,но не знам дали тръгва с празна памет.Ако някой има идея ,моля за помощ. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 14:14 Заглавие: |
|
|
Пробвайте тези памети.По принцип сонитата тръгват с празна памет и после се донастройват в сервиз. _________________ Димитър |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 18:14 Заглавие: |
|
|
| Благодаря DIMA.Сега леко съм го изместил,защото имам някои по спешни ,но тия дни ще опитам с празна,защото е SMD и ми е по лесно направо да я сменя пък после ще пиша докъде съм я докаръл. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 18:55 Заглавие: |
|
|
| Тъй като нищо не си писал аз ще те посъветвам ,ако не си го оправил да влезнеш в сервиз и да си запишеш стойностите на геометрията АФС и т.н. след това ресетни паметта, изключи ТВ-то от мрежата и го включи, процесора ще запише сам настройките по подразбиране.Така не е нужно да сменяш паметта, но ако не се оправи ще се наложи. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|