|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 19:46 Заглавие: |
|
|
| Вградения диод само ще грее допълнително и той.Днес обаче един колега ми каза нещо ,което ме озадачи -според него старата ми ОС на Самсунг кинескопа била 180микрохенри.Интересното е че аз я мерих около 100 ,но може да е от намотката накъсо.Ако това е вярно как би се отразило на греенето/новата е твърдо 100, мерена с НР RLC мост.Май тока ще се е качил и може от това да грее.Ако някой има под ръка шаси G54 със Самсунг кинескоп моля да премери индуктивността на ХОБ ,за да видя дали това е вярно и какво може да се направи в случая? Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 20:59 Заглавие: |
|
|
Според мен би трябвало с увеличаване на кондензатора на обратния ход да намалиш вторичните и би трябвало да падне и тока а от там и да се охлади малко транзистора. Резонансния кръг е индуктивност ТХО, индуктивност система ,капацитет на кондензатора и капацитет и индуктивност на регул.за линейност Друг е въпроса че при различните резолюции имаше транзистори които превключваха различни капацитети последователно на откл.система.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|