Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Един въпрос за импулсното на МК
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
siente
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 09, 2005 21:33    Заглавие: Един въпрос за импулсното на МК Отговорете с цитат

Здравейте,имам един въпрос свързан със импулсното на МК,значи искам да използвам само един импулсен трянсформатор,тогава тези
Jp1,Jp2,Jp3 как са свързани,защото от статията не става ясно(поне на мен не ми става ясно)тука пише при -40в как трябва да са и при +40в,но не пише за +-40.Ако някой е правил тази схема нека да сподели възгледите си,ще му бъда благодарен.Чел съм на някои места че схемата не е много добра,но сега навлизам във импулсните захранвания и мисля че като за начало е добре:))
ето и схемите:
http://mitaka.homelinux.org
може да се видят само когато ми работи комютъра
10х
getzata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Окт 09, 2005 21:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Мми , аз съм я правил. С един импулсен трансформатор ПРОСТО СЕ ОТКАЖИ, защото нищо не става. Направи две отделни платки (За + и -). Аз така съм направил и с малко промени по схемата искарах по 200вт. от платка.

Темата е обсъждана много пъти. Разгледай форума. Shocked

Последната промяна е направена от getzata на Нед Ное 20, 2005 14:20; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
siente
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 09, 2005 22:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси за бързия отговор.Въпреки съвта ти смятам да пробвам със седна,усилватела който смятам да захранвам е 100вата,така че може да ми свърши работа и една схема,затова питах и ако е само една как остават тези джъмперчета,ако ми трябва мощност или не стане ще поръчам още една платка от списанието:))
getzata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 09, 2005 22:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Като ти казвам че нестава нищо , ме послушай. Дори 20вт. неможе да искара така направено. Но щом си решил пробвай. Значи джъмпарите са както са показани на схемата с плътна линия. Полужителното захранване си го имаш от платката, а отрицателното го взимаш като добавиш още два диода след трафа (съответно обърнати за -) . Не заправяй да сложиш кондензатор за филтриране на отрицателния канал. Много съм си тровил живота с тая схема, но накрая постигнах от две такива 500вт. Така че ако имаш въпроси питай. Пробвай с една платка и кажи резултата.
siente
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 09, 2005 23:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси за информацията,ще пробвам със една какво ще стане и ще пиша,няма да е скоро сигорно след 1,2 седмици защото утре ще си поръчам платката,а докато намеря и ферит за тафа:))ти за тези 500 вата на едно рамо със два транзистора ли си както е на схемата или си слагал в паралел?ще пиша нещо ако ме затрудни.
благодаря ти
getzata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 10, 2005 9:23    Заглавие: Отговорете с цитат

На едно рамо имам два транзистора, и платката изкарва 200вт. Само за трафа внимавай - сложи три пръстена като на МК, и повече проводници за навивиките - аз съм с 10х0.61 - първична и 4х0.61 - вторична. Успех.

Последната промяна е направена от getzata на Нед Ное 20, 2005 14:21; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Svetoslav40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Берлин/Германия

МнениеПуснато на: Пон Окт 10, 2005 11:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Първичната по-голяма от вторичната???? не трябва ли да е обратно????или аз пак нищо не съм схванал от тия импулсни? Confused
Върнете се в началото
getzata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 10, 2005 18:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Става дума за дебелината на навивките, а не за броя ако това си имал в предвид. Естествено че първичната е с по-дебел проводник - нали тече по-голям ток.
quad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna/Targovishte

МнениеПуснато на: Пон Окт 10, 2005 21:20    Заглавие: Re: Един въпрос за импулсното на МК Отговорете с цитат

Ако феритите са от редакцията на Мк, забравете за висока мощност. Насищат се и горят още при стотина вата-ключовите транзистори.
Ако платката се прави с двупътно изправяне на изхода, джъмперите са както при положителния вариант.
Платката за отрицателно напрежение не го държи константно на изхода, проблема е намерен и решен, в сайта който в момента подготвям заедно с още няколко приятели ще постна статията с промените, някой ако е на зор да ми пише, ще му я пратя на майла. Правил съм доработките заедно с Атила, автора на схемата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
getzata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 10, 2005 21:24    Заглавие: Re: Един въпрос за импулсното на МК Отговорете с цитат

quad написа:
Ако феритите са от редакцията на Мк, забравете за висока мощност. Насищат се и горят още при стотина вата-ключовите транзистори.
Ако платката се прави с двупътно изправяне на изхода, джъмперите са както при положителния вариант.
Платката за отрицателно напрежение не го държи константно на изхода, проблема е намерен и решен, в сайта който в момента подготвям заедно с още няколко приятели ще постна статията с промените, някой ако е на зор да ми пише, ще му я пратя на майла. Правил съм доработките заедно с Атила, автора на схемата.

ОП, тука вече сгреши. Ас съм го правил с феритите от МК и искарвам 200вт. без нищо да ми гори. А за отрицателното захранване - вярно с малко доработки и то запява. Smile

Кажи като направиш сайта. Интересно ми е какви са ти подобренията в тази схемичка. Rolling Eyes Razz

Последната промяна е направена от getzata на Нед Ное 20, 2005 14:22; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Страница 1 от 10

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети