| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Николай Гост
|
Пуснато на: Нед Окт 09, 2005 16:48 Заглавие: Стробоскоп с ИФК120 |
|
|
| Здравейте на всички. този форум е прекрасен и ми е много полезен тъй като започнах отскоро да се занимавам с електроника. Та въпроса ми е: искам да си направя стробоскоп за дискотека с ИФК120 (понеже имам няколко такива).та някой може ли да ми даде някоя испитана от НЕГО схема. Благодаря ви. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 09, 2005 18:03 Заглавие: |
|
|
Аз ще ти дам такава изпробвана схема(авторска) с подробно описание, но е имам на лист, затова утре ще намеря начин да скенирам и да е кача. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 9:00 Заглавие: |
|
|
На сайта на млад конструктор има такава схема. Виж на http://www.mladkonstruktor.bg/Blitc.htm - Достатъчно е просто, но не съм го правил и не знам дали работи добре. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 9:18 Заглавие: |
|
|
Това не е стробоскоп, а блиц ефект. Извинявам се , че немога да кача моята схема веданага - драйвера за фотоапарата не върви под Linux, а Windows в момента нямам, но ще намеря начин да е кача. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 10:23 Заглавие: |
|
|
| getzata написа: | | Това не е стробоскоп, а блиц ефект. Извинявам се , че немога да кача моята схема веданага - драйвера за фотоапарата не върви под Linux, а Windows в момента нямам, но ще намеря начин да е кача. |
Но лесно може да се промени все пак. С един елементарен генератор на входа например. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 10:47 Заглавие: |
|
|
Точно така. Вместо интегралата на блица на МК слагаш един мултивибратор. Ще се постарая до утре да кача схемата. Но ето какво намерих снощи. Изглежда елементарно, но откъде се намира MTX90.
 _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 13:23 Заглавие: |
|
|
| МТХ-a,може да се замени с динистор,който стои в енергоспестяващите лампи,по качествено изпълнение.Малко стъклено синьо диодче без лентичка,ако не се лъжа е с праг 60 волта,който ще ви стигне..... |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 14:03 Заглавие: |
|
|
Това синьото го имаше в Комет, струваше стотинки. Производство е на ST (www.st.com).
Stoy40, дали не може с два ценера?
Или пък с два ценера и два нормални диода в противофаза? _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 14:33 Заглавие: |
|
|
| Става с тиристор и резистор(и) които му затават определено напрежение. Така може да се направи регулируем динистор. Затова динистори трудно се намират, просто може с тиристор. Динистора е тиристор без управляващ електрод. |
|
|
 |
|