| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 13:18 Заглавие: Елементарна програма за PIC 12f675 |
|
|
Елементарна програма за PIC 12f675 , която не мога да напиша коректно.Използвам PICsimulator IDE на BASIC
Замисала на програмата е следния:
Единия пин се използва за вход - високо или ниско ниво. При ниско на един изход имам ниско. При високо на изхода се подава импулс 0,5секунди и след това пауза от 3секунди, през която не се следи входа. Мислех че с микроконтролер ще стане най-лесно - а то какво се получи
Проблема е че не мога да конфигурирам пина който да ми е вход - някой знае ли как става с BASIC компилатора на PICsimulator IDE? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 14:27 Заглавие: |
|
|
| Мога да ти помогна ако решиш да е на асемблер .Аз лично не смятам че Бейсика е език за програмиране на микроконтролери . |
|
|
 |
WDW Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 14:31 Заглавие: |
|
|
И аз бих казал същото !!!
На асемблер е далеч по лесно !!!
Но дефинирай пак по-подробно заданието,че "....При високо на изхода се подава импулс ...." това нещо не го вдявам !!! _________________ "... сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ......"
 |
|
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 19:11 Заглавие: |
|
|
Че то е 10 реда програма..
значи, доколкото схванах: седи си схемата и нищо не прави, в един момент на входа чука високо ниво и изхода минава за 0.5 сек във 1-ца, след което 3 секунди седи в ниско и не го интересува кой е на входа така ли? _________________ Направи нещо идиотоустойчиво и те веднага ще създадат по-съвършен идиот |
|
|
 |
IceBurn Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 08, 2005 14:43 Заглавие: Re: Елементарна програма за PIC 12f675 |
|
|
| Ergon написа: | ...Мислех че с микроконтролер ще стане най-лесно - а то какво се получи ... |
А защо просто не го направиш с чакащ мултиибратор - например 74121 или 74123? |
|
|
 |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 13:33 Заглавие: |
|
|
| Благодаря на всички и специално на Edesiqn - проблема е решен! |
|