| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 15:09 Заглавие: |
|
|
| А,... може с много работи,но с динистора е най лесно ,а такива лампи с изсъхнали кондензатори и здрави елементи вътре вече има много.Щом пък го има и в магазин за стотинки.А регулирането на честотата пак ще си работи.Този МТХ доколото си спомням е за 120 волта праг,така че може би трябва на трафчето да се намалят навивките а кондензатора да си удвои капацитета.Но всичко може да се експериментира лесно а там е и красотата.... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 21:10 Заглавие: |
|
|
Бях писал по тоя повод,но в друга тема-тиратрона се заменя с обикновена глимка иси работи схемата,само че тогава все още не бях прозрял истината за импулсните трафове.Имаше "заеквания"на лампата,които по всяка вероятност са се дължали точно на самоделните трафове.Слагайте повишаваща бобина от софия 31 например-с 3 извода-тя си е готова за целта!Без ферита,само гола бобина.И докато се чудите откъде тиратрон ил динистор,правете генератора с 555.От това по-лесно и точно няма  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 21:19 Заглавие: |
|
|
Пробвах е тая схема с глимка - нищо не става, а трафчето ми е купено специално за ИФК120. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 21:28 Заглавие: |
|
|
Става,става,може трафчето да не става и аз купих едни такива готини,малки, ама едното цъкна десетина пъти и спря ,а второто-веднъж и то сигурно е било по невнимание Пробвай с повишаваща бобина  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 21:31 Заглавие: |
|
|
Не ми се занимава да се зхващам пак с тоя стробоскоп. Иначе аз си направих с мултивибратор, тиристор, едно малко купено трафче и 2 ИФК-та. Работи добре. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 21:36 Заглавие: |
|
|
Гецата,сега погледнах пак схемата,кондензатора ,който пали глимката като че ли е много голям.Аз правих тази схема със 100n/630V.Имай пред вид,че самия кондензатор трябва да е качествен,което на тези времена не е проблем!Също така електролита трябва да е добър,без утечки.Най-добре сложи нов,тъй като високоволтовите електролити по-лесно влошават параметрите си,особено тези,които вече са работили.И още нещо-внимавай с поляритета на лампата-ако го объркаш,никога няма да я светнеш.За това последното не се стягай,и аз съм го правил!  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 22:00 Заглавие: |
|
|
Незнам защо но това с поляритета на лампата ми е познато. Интересно , но съм обръщал лампи и пак светят нормално , но за кратко - най-много 100светвания. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
danyguit2000 Опитен потребител

|
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2005 18:07 Заглавие: |
|
|
| Garantiram 4e sxemata na Getzata e OK. Vijdal sum q RABOTESHA. Nqmate nikakva grija s neq.... |
|
|
 |
Николай Гост
|
Пуснато на: Съб Окт 22, 2005 0:35 Заглавие: |
|
|
| Getzata , какво стана нали щеше да ми дадеш твоя авторска изпитана схема на стробоскоп с ИФК 120 ? |
|
|
 |
|