Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Принтер: HP DeskJet 400
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stan73
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Окт 10, 2005 15:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Почистването е много добра идея, но не със спирт.
Трябва с вода, желателно е да е дестилирана.
Та процедурата по отпушването на глави за мастиленоструйни принтери с водоразтворимо мастило е следната: в съдинка малко по-голяма от лицето на главата, където са дюзите поставяш на дъното финна памучна кърпичка непускаща власинки, доливаш с малко дестилирана вода (около един см) и натопяваш главата с дюзите надолу. Така трябва да стои от 1 до около 12 часа, докато водата се оцвети интензивно ( в зависимост от степента на запушеност на главата).
Това, че си третирал главата със спирт може да я запуши необратимо !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sparky
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Окт 12, 2005 12:33    Заглавие: Отговорете с цитат

А аз ги чистех само с мокра тоалетна хартия или салфета. Със спирт много бързо се запушваха отново.

Между другото ако не ти се дават пари за оригинална глава, мога да ти препоръчам пълнена от ТонерДайрект. Аз преди време пробвах и съм много доволем. Качеството на печат е малко по-нико от отригинална, но за около година не се запуши нито един път, дори частично. С оригиналната имах повече ядове. Успех.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети