Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Minielektrocentrala-12V, 2KW, na reka Lom
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vankojicata
Гост

МнениеПуснато на: Нед Сеп 07, 2003 15:53    Заглавие: Minielektrocentrala-12V, 2KW, na reka Lom Отговорете с цитат

Nqkoi moje li da mi kaje moje li da se napravi mikroelektrocentrala na reka Lom-za naprejenie 12V s 4 generatora, primerno ot "Folkswagen", koito obsto ste dadat nad 2KW.Ste ima i 2 akumolatora.Vsichko sym obmislil, samo ne znam taq reka ste moje li da dade taq mostnost.E-mail-a mi e [email protected] .Predvaritelno blagodarq.
Върнете се в началото
воденичар
Гост

МнениеПуснато на: Сря Сеп 10, 2003 14:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами на една бара, вливаща се в р.Лом имаше воденица с едни гооолеми камъни, и явно трябваше повече от 2 квт за да се въртят.
За да имаш тази мощност постоянно, ще трябва за направиш и едно язче. Кои ше ти оразмери и направи водното колело (турбината) и редуктура - не знам.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Сеп 11, 2003 8:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Arrow http://www.eshop.bg/forum/viewtopic.php?t=273
Цитат:
ВСИЧКО СЪМ ОБМИСЛИЛ!

Защо 12V? При над 2KW това са към 200А ток. По какви кабели ще го пуснеш и на какво разстояние? А загубите при това? А акумулаторите сигурно трябва да са от електрокар. И за какво е всичко това? Question Razz Rolling Eyes Shocked Idea Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Гост

МнениеПуснато на: Пон Сеп 15, 2003 10:32    Заглавие: Otgovor na tgovora na g-n Filipov. Отговорете с цитат

Питате ме по какви кабели ще тече тока.Ми няма да са кабели.Ще бъдат шини.Т.к напр. е ниско, то няма да им трябва изолация, при положение, че са зафиксирани и не могат да се допрат.Питате ме защо на 12 волта.Виждал съм схема на малък агрегат(бензинов), проектиран също за вила.Беше осъществен чрез 12-волтов генератор.А пък един непрофесионалист като мен не би могъл да си намери генератор за високо напр.Не обичам да повтарям, но СЪМ ОБМИСЛИЛ ВСИЧКО!Някой спомена думите редуктор и турбина-кой ще ми ги изчисли.Турбината ще взема от някоя стара машина-обикновена центробежна турбина.Реката ще има отклонение и стена, която да вдига водата.Падналата вода ще завърти турбината.Валът и ще бъде вертикален, в горният му край ще има голямо зъбно колело, четирите генератора ще бъдат с малки зъбни колелца.А реката м/у входа и изхода на отклонението ще бъде запушена с примитивен бент от дървета.Акумолаторите ще бъдат два, 165 амперчасови, в случай че ми потрябва за кратко висок ток.Това е. Jicata
Върнете се в началото
bodan
Гост

МнениеПуснато на: Пет Сеп 19, 2003 11:13    Заглавие: hehe Отговорете с цитат

Sme6ki.po dobre si zemi edin dizelov agregat.s teq pravenq6ki tyrbini
ni6to nqma da izleze .e tva e moe mnenie se pak! Smile)))))
Върнете се в началото
gorski
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 21, 2003 16:09    Заглавие: vijdal sym dejstvashto ustrojstvo !!! Отговорете с цитат

U arabakonak - prohoda. Edin kojto ne e slizal u civilizaciata 20godini, edva mu se razbira kakvo govori - zabravil e i da govori.
Turbinata mu e kato vodeni4arsko kolelo, vodata ide po edin marku4 ot okolo 10 m denivelacia

Edin syvet - zameni vyzbuditelnata namotka s postojanen magnit(ot visokogovoritel), az si prepravjam sega dva alternatora taka.

Naj golem problem mu beshe releto, 4e se povrejdalo - javno ot vlagata.

edin alternator moje da dava po4ti 1 KW !!!
Върнете се в началото
kuri
Гост

МнениеПуснато на: Пет Дек 12, 2003 14:43    Заглавие: Re: Minielektrocentrala-12V, 2KW, na reka Lom Отговорете с цитат

Question вземи един трифазен асинхронен електродвигател (стандартен ) -по възможност за по-ниски обороти и три кондензатора.Свържиги в схема звезда+турбината си,която имаш и се радвай на трифазно напрежение~~~~~~~от него-лесно стават 12V=
"Всяка електрическа машина е обратима"
твоята мини ВЕЦ ше бъде по новата мода
Върнете се в началото
Kacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Апр 25, 2004 12:17    Заглавие: Пълни глупости Отговорете с цитат

Кви са тия глупости дето ги пишете,бе?
Как ще замениш,възбудителната намотка с магнит от говорител???
Как ще направиш генератор от асинхронен двигател???
Kuri май е спал в електротехникума,ако изобщо е минал оттам.
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Нед Апр 25, 2004 17:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Kacho, преди да пишеш по някоя тема виж все пак датата. Последното писане по нея е отпреди половин година. Или въпроса е отдавна решен, или питащият няма повече интерес по повдигнатия въпрос след като толкова време не се е заинтересувал от него. Razz
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Kacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пон Апр 26, 2004 12:12    Заглавие: Филипов!Ако темата не е актуална... Отговорете с цитат

Защо да не пиша?Нали това е форум,и всеки може да си каже мнението?Ако темата не е актуална защо присъства във форума,а?Щом е там значи всеки може да пише по нея-нали?Или греша нещо?
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети