| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
okli Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 15:47 Заглавие: Проблем Teac CD-RWR. |
|
|
| Нужен ми е съвет в какво може да е проблема на тази записвачка. Значи както си работи и изведнъж не иска да прочете нищо никакъв диск, разглабям я и и почиствам лазера и всичко се оправя започва да работи, но поблема е че на няколко дена го прави пак / или на няколко записани диска не съм обръщал внимание /. И вече ми писна да я чистя през ден. от какво поже да е? Имате ли някаква идея. Може ли лазера да си заминава? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 16:24 Заглавие: |
|
|
| Може да е и от лентовото кабелче между лазера и платката, а може и да е от тримерчето, пръсни го със спрей! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 16:35 Заглавие: |
|
|
| ok ще го пробвам. |
|
|
 |
stan73 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 8:52 Заглавие: |
|
|
Провери данновият (40 пинов кабел/куплунзи), даже ако имаш друг - смени го за пробата. Провери и захранващият молекс към записвачката, ако трябва натегни контактните тръбички с тънка, но здрава пинцета. И не на последно място измери си 5-те и 12-те волта на захранването на машината под товар, не трябва отклоненията да са повече от 5 процента.
Успех ! |
|
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 20:26 Заглавие: |
|
|
А бе що се отнася до тииковете от 32скорост нагоре никакви ги няма...
Най добре си купи нова записвачка . Гледай да не е Teac , Sony или Samsung . _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
stan73 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 10:48 Заглавие: |
|
|
А, не си много прав. 40 скоростната им записвачка беше култова (а наистина 48Х и 52Х (особенно 48Х) бяха много зле).
А що се отнася за записвачки препоръчвам:
1: LiteOn
2: LG |
|
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 20:53 Заглавие: |
|
|
Е , добре де . А за LG-то съм по съгласен ...  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
YoggA Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 17:27 Заглавие: |
|
|
| Emil Evtimov написа: | Е , добре де . А за LG-то съм по съгласен ...  |
И LiteOn са добри CD R/W ... с ЛГ са почти на едно ниво ...
A за DVD R/W - NEC, LG - последните им модели са може би са най-удачните от това, което има на БГ пазар ... |
|
|
 |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 17:50 Заглавие: Re: Проблем Teac CD-RWR. |
|
|
| okli написа: | | Нужен ми е съвет в какво може да е проблема на тази записвачка. Значи както си работи и изведнъж не иска да прочете нищо никакъв диск, разглабям я и и почиствам лазера и всичко се оправя започва да работи, но поблема е че на няколко дена го прави пак / или на няколко записани диска не съм обръщал внимание /. И вече ми писна да я чистя през ден. от какво поже да е? Имате ли някаква идея. Може ли лазера да си заминава? |
Повече от сигурно е че проблемът(както казва колегата Пампоров) е в лентовият кабел между оптиката и дъното, имал съм случай и на скапан тример на оптиката(прекъсващ), така че 'пръсни' и него за всеки случай! _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 18:42 Заглавие: |
|
|
Ами с Teac проблема е, че вече не са Teac. Аз 1-2 пъти ми се случва разни ужасни оптични устройства с надпис "Teac" като проверя на сайта им изобщо модела да не съществува. Така, че за по-сигурно аз не бих си купил Teac, защото не се знае какво си купуваш. Просто на времето наистина бяха култови и явно купиха марката ли какво направиха не разбрах, ама работата е пълен мармалад.
А със записвачките всичкото е едно голямо тото. Моята примерно една партида DVD+R 8X си ги записва на 8X, а друга партида от същия модел ми ги пише на 4X. Много подобни случаи съм имал. Просто при толкова стандарти на пазара не е нищо чудно, че не са наред нещата.
Ей го сега за новите високо-плътностни оптични устройства ще бъдат пуснати два стандарта - HD-DVD / Blu-ray. Толкоз ли не могат да седнат на една маса на ракия и трушия и да ги обединят ами се чудят какво да спретнат.
А за IDE кабела - от там бих започнал ... вече. След като един ден загубих с такъв кабел, но беше на твърд диск. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
|