| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2005 9:07 Заглавие: Sony TA-F490 аудио усилвател-липсва греца. |
|
|
Някой е свалил греца койтпо захранва крайните транзистори. Нямам схема. Моля помогнете със схема или информация за типа на изправителя. Би трябвало да е около 10 А по сметки, но по сигурно е когато информацията е достоверна. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2005 12:51 Заглавие: |
|
|
Погледни ако има предпазители за + - на колко ампера са и сложи запас малко отгоре  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2005 14:57 Заглавие: |
|
|
| Каква стойност и напрежение са филтровите кондензатори? Каква мощност е стъпалото? Премери ли колко променливо дава трафа към греца? Ако не си сигурен има 6-8 амперови ,би трябвало да са достатъчни ,освен ако стъпалото не е 2Х200 вата и нагоре. Има ли радиатор на греца? |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2005 15:35 Заглавие: |
|
|
Измери му разстоянието между краката и големината на корпуса (предполагаемата). После отиваш в някой магазин и търсиш грец горе-долу със същия размер и изводи. Почти сигурно е че ще работи без проблем.
Знам че метода е бабешки, ама работи. Иначе по това какви са предпазителите и каква е мощността може да се заблудиш. Има значение например и какви са филтровите кондензатори, за да може да издържи на началния пик.
Така че давай по моя метод и ти гарантирам че няма да има проблем.  _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2005 19:49 Заглавие: |
|
|
Колеги , благодаря за напътствията. Порових из нета и намерих сервизно за усилвателя. Греца е 4 амперов но проблема е че при смяна на крайните транзистори някой преди мен е разменил местата им в единия канал и от това се товари захранването и е заминал и греца. Всичко вече е наред и собственика се радва на добра музика. Благодаря за вниманието. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
|