| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 12, 2005 15:41 Заглавие: USB портове на ASUS CUSL2-C |
|
|
| На дънна платка ASUS модел CUSL2-C освен двата USB порта на гърба на РС има още два 5-пинови съединителя, които в книжката са означени като USB2 и USB56. И двата използват 4 от 5-те крачета, но подредбата е различна. От USB2 изведох допълнителен порт със стандартен кабел и той работи нормално. Мога ли след пренареждане на изводите същото да направя и с другия съединител, означен като USB56? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 13, 2005 18:15 Заглавие: |
|
|
Moже , но трябва да гледаш внимателно в книжката , за да разбереш в каква поредица се включват . При неправилно включване рискуваш да повредиш дъното .  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 13, 2005 20:24 Заглавие: |
|
|
| При АСУС не би трябвало да е различно това са просто допълнителни възможности на по новите дъна, виж просто дали допълнителните USB са включени. |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 13, 2005 22:01 Заглавие: |
|
|
| За подреждането няма проблем, но не знам дали нивата на сигналите са едни и същи. Дъното не е ново, купено е 2000 г., така, че едва ли поддържа USB2.0 (ако означението USB2 се разглежда в този смисъл). Все пак при него изводите са стандарено подредени. Кaкво е обаче това USB56? |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 8:50 Заглавие: |
|
|
USB56 == USB 5.6 (100 GBps)
Не бе, майтап. Портовете са си USB 1.1. Ето означенията.
Цялото ръководство си го вземи от сайта на ASUS. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 17:26 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за картинката, но аз имам ръководството. Там пише, че заедно с дънната платка трябва да има и комплект кабели с планка, който да свърже тези два съединителя и да се изведат като USB портове. Изглежда обаче, че хората от фирмата от която си купих компютъра са решили, че 4 порта ще са ми много и това нещо са го прибрали (или изхвърлили, което за мен е все едно). Когато потърсих по магазините подобен съединител се оказа, че има само такива, които отговарят на USB2. Интересува ме, ако пренаредя контактите на такъв съединител в съответствие със сигналите на USB56 ще получа нормално функциониращ USB порт |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 18:45 Заглавие: |
|
|
Стига да ги уцелиш ще работи без никакъв проблем. Ако имат надписи кабелчетата най-добре.
Ако не това може да ти помогне:
http://pinouts.ru/data/USB_pinout.shtml _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
|