| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sachiba Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2004 13:24 Заглавие: 12в - 4,5в |
|
|
Абе хора, от тези вашите спорове напълно се обърках. Защо не ми каже някой точно какъв да си взема и ако трябва какъв радиатор да му направя. Разбира се, че най-добре ще е без радиатор ако е въжможно. От написаното разбрах че РЦ знае за какво става дума така че кажи точно, а не давай съвети! Мерси!!  _________________ "S T R E E T G L O W " |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2004 13:43 Заглавие: Re: 12в - 4,5в |
|
|
| Sachiba написа: | Абе хора, от тези вашите спорове напълно се обърках. Защо не ми каже някой точно какъв да си взема и ако трябва какъв радиатор да му направя. Разбира се, че най-добре ще е без радиатор ако е въжможно. От написаното разбрах че РЦ знае за какво става дума така че кажи точно, а не давай съвети! Мерси!!  |
Вземи какъвто намериш. Голям , малък корпус няма значение. Разсейваната мошност при максимално натоварване / 0,5А/ ще е около 4 W така , че без радиатор няма да се разминеш.Около 4-5 кв.сантиметра трябва да е достатъчен.
Успех! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
toni_19 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2004 15:01 Заглавие: 78S05 |
|
|
spored men e oda4no da izpolzva6 78S05 idealna e! _________________ Gledai napred |
|
|
 |
Surch0 Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2004 18:50 Заглавие: |
|
|
| RC prav si .. Greshkata e moia .. okolo 3.375W sa .. Priznavam, no se vbesih kato gi vidiah onia po-gorni postove deto se zaiajdaha za niakakvi si 40-50-60 ..... nekakvi si edva li ne "kilovati" |
|
|
 |
Surch0 Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2004 18:54 Заглавие: |
|
|
| 7805 s radiatorche pone 7 - 8 cm*2 ne bi triabvalo da ima problemi |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2004 18:54 Заглавие: |
|
|
Surch0, няма проблем.
Но мисля, че е крайно време тази тема да отиде в "небитието" като повече не се дискутира по нея. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2004 21:58 Заглавие: последно |
|
|
Значи ако сте чели малко по внимателно ,щяхте да видите ,че тези мощности 40-200 вата са дадени само като пример за избор на радиатор и въобще не съм се опитвал да опровергавам факта ,че при тези данни разсейваната мощност ще е към 4 вата. Само още една проста сметка-радиаторче около 5-8 кв см има термично съпротивление около 20 градуса на ват,тоест при 4 вата ще прегрява над околната температура с около 80 градуса.Прибавете към тях още 8 градуса прегряване вътре на кристала и още 30 градуса околна температура-става 118 градуса температура на кристала в чипа!!
По мое лично мнение радиаторче 5х5 =25 кв см ще е по-добре,иначе ще си опариш пръстите! |
|
|
 |
Surch0 Гост
|
Пуснато на: Съб Юли 24, 2004 23:05 Заглавие: |
|
|
5*5 e po-dobre stiga da ima kade da se sloji. to ako ima miasto i po-goliam radiator da sloji, no vaprosa e dali ima dostatachno miasto  |
|
|
 |
Sachiba Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 24, 2004 23:28 Заглавие: Схема? |
|
|
Момчета, извинявайте но може ли някои да ми прати схемата на свързване, защото не можах да я намеря !! Иначе ще сложа радиатор 8х8см. защото имам достатъчно разстояние!!
Мерси предварително!! _________________ "S T R E E T G L O W " |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 25, 2004 5:29 Заглавие: схема |
|
|
Не ме бива по чертането и затова ще ти опиша с думи -7805 е с три извода гледан отгоре така че надписа да се чете ,отляво надясно те са:1-входно напрежение-в твоя случай +12 волта
2-маса свързан е вътрешно към радиаторната пластина и в твоя случай към -12 волта
3-изходно напрежение-в общия случай +5 волта
Ако използваш дълги проводници от +12 до 1крак на 7805 трябва да запоиш кондензатор 0.1 микрофарада непосредствено между самите изводи 1 и 2 за да предотвратиш евентуално самовъзбуждане на 7805.
Стана ли ти ясна схемата на свързване или имаш още питания? |
|
|
 |
|