| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mir4o Активен потребител

Регистриран на: 16 Авг 2005 Мнения: 64 Местожителство: Пловдив/Царево
|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 21:06 Заглавие: Проблем с адаптер за ТFT монитор |
|
|
Здравейте,
един приятел си купи 17 инчов ТФТ монитор втора ръка, но проблемът е, че се появяват вертикални трептящи линии в образа, прилича на смущения от мрежата. Мониторът работи с външен импулсен адаптер с изходно напрежение 12 волта. За съжаление това не е оригиналният адаптер и не сме сигурни какъв е бил изходния му ток. А на корпуса на монитора не е дадена информация за това. Този адаптер е за 12 волта/ 1 А, но доколкото разбрахме, за монитори по принцип са нужни най-малко 2-3 А. Това така ли е? А вярно ли е, че е по-добре да се използва импулсен адаптер, а не трансформаторен?
Мониторът го пробвахме и с трансформаторен адаптер, 12 волта 1.5 А, но беше по-лошо. Дали ако намерим по-мощен импулсен адаптер, това ще реши проблема? А някой знае ли къде в Пловдив можем да намерим такъв адаптер?
Предварително балгодаря!  _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 21:26 Заглавие: |
|
|
Малко ниско ми се струва напрежението. Трябва да е към 19V поне аз такива съм виждал само. Ама да не вземеш да му боднеш сега някой такъв Кажи първо какъв модел е монитора и ще потърся спецификация в интернет. А ако наистина е 12V най-лесно ще го захраниш от компютъра, но първо да видим какво иска. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 22:26 Заглавие: |
|
|
| А иначе адаптери потърси в Конрад. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Окт 15, 2005 19:50 Заглавие: |
|
|
това за напрежението може и така да е .Има и с монитори дето работята на 12в адаптери-ама тока е доста малък 1А няма да стигнре до никъде.поне 3А трябва да ти дава захранването _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

Регистриран на: 16 Авг 2005 Мнения: 64 Местожителство: Пловдив/Царево
|
Пуснато на: Нед Окт 16, 2005 10:00 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички за помощта, намерихме импулсен адаптер 12 В/ 3 А, но уви, това не помогна. Изглежда, че проблемът е в самия монитор и момчето пеши да го върне. А иначе мониторът е "Axis", поне аз не бях чувал такава марка, предполагаме, че е американски, но модел не е упоменат на етикета на гърба му. Но вече няма значение, казвам го само за информация.
Още веднъж благодаря на всички! _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 0:39 Заглавие: |
|
|
| Виж в менюто на монитора дали няма настройки PHASE и CLOCK. И за по-удобно докато ги променяш използвай Nokia Monitor Test - има различни видове тестови екрани за всякакви настройки по монитора. |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 22, 2005 8:51 Заглавие: |
|
|
Другия път използвайте малък акумулатор на 12в например
и внимавайте да не обърнете полюсите _________________ Az sam |
|