| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 14:54 Заглавие: Как да излъжем АББ на SAMSUNG |
|
|
| В продължение на 10-ина дни това е третия samsung който идва с отслабнал някой от цветовете и оттам цялата картина мига.Клиента е съгласен да го гледа с неестествен цвят само да не мига.Някой опитвал ли е нещо по въпроса.Видеопроц. TDA8842. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 15:13 Заглавие: |
|
|
| Мислил съм доста по въпроса,но понеже меренето на тока е синхронизирано с вертикалните и хоризонтални импулси,ще трябва да се направи някакъв доста сложен емулатор.С постоянно напрежение пробвах но не става?А дали си заслужава да се прави емулатора за тия дараци...... |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 15:42 Заглавие: |
|
|
Пробвали сме доста и нищо не се получи.Единствения изход е смяна на кинескопа. _________________ Димитър |
|
|
 |
antonkolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 15:55 Заглавие: |
|
|
да така е.само нов кинескоп.
Бьлгариете се привьрзваме кьм вещитеси  |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 16:05 Заглавие: |
|
|
| Кинескопите А48 са най дефицитни при мене.А51 имам в повече а за тях нямам телевизори. |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 19:36 Заглавие: |
|
|
| става с повдигане на отоплението но кара 2, 3 месеца така че ... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 19:48 Заглавие: |
|
|
| Имаше едни машинки за регенерат на кинескопите,което си е в същност почистване на катодите от разните там окиси и ...Аз лично ползвам едно такова нещо( схемата е от руските форуми).След операцията се налага баланс на бялото.Наистина има моменти когато ефекта е минимален,но в никакъв случай не е отрицателен-естествено трябва да се внимава за амплитудата на подаваните импулси(1-ва реш.-катод). |
|
|
 |
ILIAN Опитен потребител

Регистриран на: 04 Мар 2005 Мнения: 281 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 21:55 Заглавие: |
|
|
Има един метод да се излъже автоматиката,който не съм пробвал на практика ,но изглежда правдоподобно:
в конкретния случай- откача се резистора към 18кр.(BLKIN) и през три диода се подават тестовите импулси директно на 18 кр - от19,20 и 21кр.(имитация на идеален кинескоп)  |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 15, 2005 13:25 Заглавие: Re: Как да излъжем АББ на SAMSUNG |
|
|
| fikret написа: | | В продължение на 10-ина дни това е третия samsung който идва с отслабнал някой от цветовете и оттам цялата картина мига.Клиента е съгласен да го гледа с неестествен цвят само да не мига.Някой опитвал ли е нещо по въпроса.Видеопроц. TDA8842. |
Аз също доста време съм похарчил да презкоча изход 5 на RGB но не се получава и за сега само рециклирам кинескопа с една машинка за целта и става като нов с изклучение на един дето дава перфектна емисия но отича за по малко от 1h. А повдигането на отоплението не го препоръчвам на никои освен за кратко време и то само за проба.
Човека на когото е машинката е решил да почне да ги произвежда но още не е решил на каква цена. Има стрелка дето си мери тока - рециклира с отопление и на сухо - аз съм доста доволен от нея и ако някои колега реши да си купи такова нещо ще напъна човека да каже поне цена. |
|
|
 |
|