| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vardo Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 15, 2005 9:26 Заглавие: Проблем с цветове на TV SHARP 14B-SC |
|
|
| В средата на екрана се появи едно мораво петно и променя цветовете които са под него.Не съм голям спец и ме интересува мога ли сам да го оправя и ако проблема е голям не е ли по-добре да купя направо нов TV.Предварително благодаря!!!!!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
antonkolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 15, 2005 9:53 Заглавие: |
|
|
| проверете дали е намагнитен кинескопа като го исключите за един час от мрежата и замерете мрежата на ТВ-то с ом-мера.трябва да показва не повече от 40-50 ома.ако отговаря го включете пак и ще разберете,ако не подменете ПТЦ-то. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 15, 2005 10:24 Заглавие: |
|
|
| антоне,обесни как се мири мрежа със омметър!А за намагнитиния кинескоп-Владо виж да нямаш наблизо някаква тонколона,или нещо ,което има магнит,ако няма вземи един по-голям магнит и като го движиш пред кинескопа премахни това петно-Успех |
|
|
 |
antonkolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 15, 2005 10:46 Заглавие: |
|
|
имах в предвид да се замери на мрежожия шнур с ом метьр.
по този начин мериш ПТЦ-то свьрзано последователно с размагнитващата бобина като общо сьпротивление.не става вьпрос за лекции! а за досещане! няма да пишем цял ден |
|
|
 |
vardo Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 15, 2005 11:08 Заглавие: |
|
|
Ще пробвам всичко което препоръчвате и ще ви пиша дали нещо се е променило.Благодаря за помоща!!!
Благодарско на всички които откликнаха за помощ.С магнита се оправи и сега всичко е ОК !!!!!!!!!! |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 15, 2005 13:37 Заглавие: |
|
|
| zapad написа: | | антоне,обесни как се мири мрежа със омметър!А за намагнитиния кинескоп-Владо виж да нямаш наблизо някаква тонколона,или нещо ,което има магнит,ако няма вземи един по-голям магнит и като го движиш пред кинескопа премахни това петно-Успех |
Така се мери да се рабере дали позистора е здрав Вярно е за досещане. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 15, 2005 21:29 Заглавие: |
|
|
| аз се досетих ,но мисълта ми беше ,че в обяснението нещо куца,ако беше писал,че трябва да премери веригата на телевизора при включен бутон съм съгласен,но какво си имал придвид е друга работа |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 16, 2005 10:54 Заглавие: |
|
|
| zapad написа: | | антоне,обесни как се мири мрежа със омметър!А за намагнитиния кинескоп-Владо виж да нямаш наблизо някаква тонколона,или нещо ,което има магнит,ако няма вземи един по-голям магнит и като го движиш пред кинескопа премахни това петно-Успех | Това с големия магнит пред кинескопа е толкова опасно за маската му,че като нищо може да го петноса за винаги  |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 16, 2005 13:26 Заглавие: |
|
|
| рискове на професията |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 9:26 Заглавие: |
|
|
| Всеки професионалист трябва да има размагнитващ кръг,през който се пуска променлив ток,с не голяма сила..... |
|
|
 |
|