| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 16, 2005 17:17 Заглавие: Конкретно въпросче |
|
|
| Някой правил ли е следното: импулсно захранване 220V входно, изходно 30 - 40V, мощност 100 - 200W като се използва магнитопровод от компютърно захранване и/или биполярни транзистори? Ако някой има опит в посдобни неща нека сподели. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 9:15 Заглавие: |
|
|
| Най лесно ще го направиш със чиповете ма "Pоwer integration" мисля че бяха ТОР***.Има няколко вида в "Комет" а на сайта и м софтуер за смятане на трафа.Минимален брой елементи и всякакви защити... |
|
|
 |
fandraka_ Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 12:43 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | | Най лесно ще го направиш със чиповете ма "Pоwer integration" мисля че бяха ТОР***.Има няколко вида в "Комет" а на сайта и м софтуер за смятане на трафа.Минимален брой елементи и всякакви защити... |
дай линк кам тия схеми  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
|
|
 |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 14:25 Заглавие: |
|
|
| A с TL494 нали може да се използват биполярни транзистори? |
|
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 15:02 Заглавие: |
|
|
ми по принцип казват че биполярните не са добри в ключов решим при високи честоти, ама някой по-вещ от мен нека каже  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 15:19 Заглавие: |
|
|
| Този 200 ватовия ТОР,е 5-6 лева.Има защити от три места.Мери си всеки импулс и се спира и пуска плавно.За какви биполярни транзистори говорите.....Само трябва да се прочете датата му да се дръпне програмката за трафа и готово.В най лошия случай сърцевини се продават също в "Комет" и са с известни параметри,ще се наложи сравнение на параметрите и използвани в софтуера и готово |
|
|
 |
WDW Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 23:48 Заглавие: |
|
|
Ако правиш нещо с ТОР , то ще обратен преобразувател и за 200W лекичко ще ти се напукат петите именно около трафа !!!! И бих казал,че в домашни условия доста трудно ще се изработи трафа !!! Хич не ми се мисли за въздушната междина !!!
С 494 полумостова или мостова схема е далеч по сигурно !!!! _________________ "... сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ......"
 |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 9:01 Заглавие: |
|
|
| Гледам трафа на този ТОР в даташита /печатните платки/ и ми прилича на тези който са в РС захранванията а не тороидални което найстина ще е сложно в къщи да се направи |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 10:23 Заглавие: |
|
|
| След като имаш схемата изчислена и точните данни на трафа,не виждам къде е проблема......Бивш колега си прави зарядно за акумолатори 80-90 вата и тръгна без проблеми.. |
|
|
 |
|