| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
balin Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 14:19 Заглавие: |
|
|
| Аз съм намерил заводско на цената от 100лв. ,но искам да е по-евтино ,пък и това имало производствен дефект и показват с 3 единици по-високо! Ако можеш да предложиш направен такъв кажи ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 14:20 Заглавие: |
|
|
| balin, освен носещата честота (когато я има) независимо от това какъв е канала за пренос, тя е и модулирана по определени правила. |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 14:27 Заглавие: |
|
|
Не виждам много смисъл за какво ще ползваш нещо такова колега! Алармените дистанционни работят горе долу на стандартни честоти 330/390/415/433Mhz Значи най лесния вариант е да си купиш едно преимниче на каква да е от тия честоти. Връзваш на изхода му волтметър и доближаваш редавателя до антената му. Така ще разбреш че има излъчване. Но какво се излъчва хич няма да знаеш а това е най-важно! (много често излъчване има но импулсите са смачкани поради утечки на кондензатори и т. н.)
Аз съм правил много дистанционни и аларми на такива чесоти материал можеш да видиш в моята страница www.epd.hit.bg |
|
|
 |
balin Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 15:24 Заглавие: |
|
|
| Ами точно за това ще се ползва,за да се види дали работи и на каква честота излъчва и ако честотата е избягала да се настрои ! |
|
|
 |
Nikola Kirov Активен потребител

Регистриран на: 23 Фев 2005 Мнения: 85 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 15:31 Заглавие: |
|
|
| Вземай заводското не му мисли,предлагат го на нормална цена. А това за дефекта предполагам става дума за най младшия разред на индикатора. |
|
|
 |
balin Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 15:55 Заглавие: |
|
|
| Ами става въпрос,че ако честотата е 370 Mhz,уреда показва 373 Mhz ! |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 16:11 Заглавие: |
|
|
| Много се извинявам че пак критикувам но ако ще ползваш честотомера само за правене на аларми никакъв смисъл не виждам да си хвърлияш на вятъра 100те лева! Щом ще имаш и приемник за дистанционното за да намериш най добро съгласуване между тях съвсем достатъчен е само един волтматър най-обикновен свързан на изхода на приемника. Абсолютно всички алармадйии така настройват ... |
|
|
 |
Nikola Kirov Активен потребител

Регистриран на: 23 Фев 2005 Мнения: 85 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 16:40 Заглавие: |
|
|
Е тоя бъг не може да не са го изчистили вече в новите,ако наистина го е имало. То не би ли трябвало да има и някои друг разряд след десетичната точка? Много грубо измерване така с точност един мегахерц.
А тоя метод дето ти го казва колегата и той е приложим доста често. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 19:11 Заглавие: |
|
|
| Преди време ми се налагаше да настроя такова устройство-за целта използвах сателитен аналогов приемник със PLL ,повечето имат ,вкарваш малка антенка, или проводник във входа и гледаш на екрана на телевизора сравнявайки с еталонно изправно устройство. Честотата на която се настройва приемника е около втория хармоник 1000 или 11000 Мхц ,зависи дали показва приеманата или междинната честота ,ще установиш опитно с работещия предавател. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 20:25 Заглавие: |
|
|
Ако се монтират по 4-5 аларми на ден,дали 100-те лева са хвърлени на вятъра ?Трансмитерите на всички по-евтини системи са направени без стабилизация на честотата и много често тази честота бяга.Тогава драстично се скъсява обхвата на действие,понякога дори системата не приема изобщо сигнала.И ако колегата работи на пълни обороти,как да търси точната настройка с приемници,сателити и други подобни идеи!Точно това,за което пита е нещото,което ще му развърже ръцете.Разбира се,ако трябва да се оправи алармата на комшията или на гаджето,и сателита би свършил работа.Аз също съм се интересувал по този въпрос.Във Варна такъв прибор може да се намери за около 90 лева,но ми казаха да не вземам,защото не били това,което трябва да са.Та и аз търся такъв скенер-честотомер на добра цена  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|