| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 13:52 Заглавие: Как се анодира алуминии? |
|
|
| Някой има ли си идея как се прави това? Какви химикали се ползват? Идеята е да се правят панели за разни уреди ако става. Както с платките - с тонер си правиш картинката, после анодираш. Картинката бяла - панела - черен ( може и друг цвят, според оцветителя ). Ако се използва достатачно разредена сярна киселина може би няма да закача тонера, а може пък и въобще да не го закача..знам ли? Дали сярната киселина реагира с тонера на лазерните принтери? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 15:02 Заглавие: |
|
|
Виж това http://www.focuser.com/atm/anodize/anodize.html обяснено е много подробно, не че съм се опитвал да го правя ама знам че попринцип хич не е лесно да се направи в любителски условия като моите  |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 15:45 Заглавие: |
|
|
| Това го четох вече:) Не ми е ясно боята точно каква е. Иначе киселината, изправител с достатачно ток и химик да помага си намерих вече. Четвъртък мисля да го пробвам. |
|
|
 |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 16:42 Заглавие: |
|
|
Много е важно изправителят да може да контролира тока и напрежението не става с какво да е захранване процесът на анодиране е много капризен и изисква голямо внимание. Но иначе ако пробваш ще съм любопитен да разбера резултата какъв е бил.  |
|
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 17:13 Заглавие: |
|
|
Хм, прочетох го това, и не е кой знае колко сложно, ама откъде може да се намери тоя химикал, с който се запечатва повърхността на детайла след оцветяването. И другото - не разбрах какви бои се използват.
Аз имам в една руска книга някаква рецепта за оцветяване на метал, само че там е изцяло по химичен път и в зависимост от това колко време се държи детайла в галваничната вана се получава различен цвят. Пише, че после трябвало да се лакира оцветената повърхност. _________________ Направи нещо идиотоустойчиво и те веднага ще създадат по-съвършен идиот |
|
|
 |
|