| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tcviatko Опитен потребител

Регистриран на: 14 Ное 2004 Мнения: 150 Местожителство: Червен бряг
|
Пуснато на: Чет Окт 13, 2005 23:28 Заглавие: Повреда в телевизор СОНИ МОДЕЛ KV25R2R SHASI FE1 |
|
|
| Моля за помощ. Телевизор СОНИ има говор няма картина,запушени катоди на кинескопа,поради липса на сигнал от видео процесора/CXA2060AS/.Вдига аларма,петкатно мигане през определен период.Ако някой знае,какво означава тия пет мигания моля да обясни.Процесора на телевизора е /SAA5498PS/M1A056/.Предварително благодаря за помоща. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 7:43 Заглавие: |
|
|
| 5 мигания е АКБ автоматичен баланс на катодите търси около кинескопа. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 20:51 Заглавие: |
|
|
| grishan написа: | | 5 мигания е АКБ автоматичен баланс на катодите търси около кинескопа. |
Аз бих препоръчал да се провери самия кинескоп  |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 15, 2005 12:40 Заглавие: |
|
|
| В кинескопа е братчед.Ако разгледаш форума по назад,ще видиш същия птоблем с две СОНИ-та.Просто нямаш емисия на една от пушките. |
|
|
 |
tcviatko Опитен потребител

Регистриран на: 14 Ное 2004 Мнения: 150 Местожителство: Червен бряг
|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 19:33 Заглавие: Повреда в телевизор СОНИ МОДЕЛ KV25R2R SHASI FE1 |
|
|
| Tokio написа: | | grishan написа: | | 5 мигания е АКБ автоматичен баланс на катодите търси около кинескопа. |
Аз бих препоръчал да се провери самия кинескоп  | Благодаря на всички колеги който се отзоваха.Вярна е тезата чее кинескопа.Закривам темата.Мопя ви,ако някой знае от къде да закупя кинескоп за същия телевизор, да ме уведо ми.Благодаря предварително. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 19:38 Заглавие: Re: Повреда в телевизор СОНИ МОДЕЛ KV25R2R SHASI FE1 |
|
|
| tcviatko написа: | | Tokio написа: | | grishan написа: | | 5 мигания е АКБ автоматичен баланс на катодите търси около кинескопа. |
Аз бих препоръчал да се провери самия кинескоп  | Благодаря на всички колеги който се отзоваха.Вярна е тезата чее кинескопа.Закривам темата.Мопя ви,ако някой знае от къде да закупя кинескоп за същия телевизор, да ме уведо ми.Благодаря предварително. |
Не искам да те отчайвам, но е почти невъзможно да намериш употребяван и читав кинескоп за Сони, особено пък 25-инчов. Кинескопите са "ахилесовата пета" на Сони. Нов кинескоп няма смисъл да търсиш, защото струва повече от телевизора  |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 21:57 Заглавие: |
|
|
Питай по сервизите къде има машинка за регенерация на кинескопи.Има някакъв процент възможност за удължаване на живота му,виждал съм ефекта от подобна процедура.  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 21:59 Заглавие: |
|
|
| Ангел написа: | Питай по сервизите къде има машинка за регенерация на кинескопи.Има някакъв процент възможност за удължаване на живота му,виждал съм ефекта от подобна процедура.  |
Прав си, но за съжаление кинескопите на Сони като правило не се поддават на регенерат. Разбира се, има и изключения. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 1:10 Заглавие: |
|
|
Точно там му е надеждата на човека.Ако има късмет ще погледа още известно време
Виждал съм също така отопление на 12в :!:със допълнение във веригата на диод и кондензатор.... Шийката свети ярко...и работи.Друг е въпроса докога  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 9:08 Заглавие: |
|
|
| При мен са два кинескопа,и двата не могат да се регенерират,при положение, че имам оригинално и направено устройства за регенериране.Смятам да внедря платките за СОНИ в други каси,но незнам как ще работят нормалните кинескопи на мястото на тринитрона.Ако знае някой да се обади. |
|
|
 |
|