Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

РЕСПРОМ Т5003

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
V_A_S_K_O_1
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Вто Окт 18, 2005 18:51    Заглавие: РЕСПРОМ Т5003 Отговорете с цитат

Колеги здравейте изкам да ви попитам как да регулирам ускорението на този ТВ тъй като е много тъмен кинескопа. Знам че може да е и от кинескопа но поне да издържи 1-2 години.. Телевизора е на баба ми а тя не иска нов. моля помогнете.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 18, 2005 18:57    Заглавие: Re: РЕСПРОМ Т5003 Отговорете с цитат

V_A_S_K_O_1 написа:
Колеги здравейте изкам да ви попитам как да регулирам ускорението на този ТВ тъй като е много тъмен кинескопа. Знам че може да е и от кинескопа но поне да издържи 1-2 години.. Телевизора е на баба ми а тя не иска нов. моля помогнете.

По принцип не се регулира.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Окт 18, 2005 19:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Утре мога да ти кажа кое съпротивление да измениш и ще се увеличи яркоста.Ако се отплесна прати ми съобщение.
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Окт 19, 2005 7:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Изменяй стойностите на R28 и R29 и от там ще се увеличи малко яркоста.Жалко че нямаш уред за регенерат а то тези кинескопи подлежат на регенериране.
V_A_S_K_O_1
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Сря Окт 19, 2005 9:21    Заглавие: Отговорете с цитат

мерси много ще пробвам със съпртивленията дано излезе нещо. на срещата в пловдив ще черпа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Сря Окт 19, 2005 13:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо не отидеш при някой колега с такова апаратче, и ще го съживите за доста време напред.Това с резисторите са малко насилствени мерки(дано другия колега не се е обидил).
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети