| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
swetko Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 7:04 Заглавие: |
|
|
колега и на мене ми се е случвало,оказа се R около оптрона.Мери ги наред.
успех |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tvservis Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 8:05 Заглавие: |
|
|
| swetko написа: | колега и на мене ми се е случвало,оказа се R около оптрона.Мери ги наред.
успех | Колега,смени Q504 и не се занимавай с нищо друго,този транзистор,си изменя параметрите при продължителна работа случвало ми се е изобщо да не пали захранването,а като го свалиш и го премериш здрав. _________________ ТО ДЕТЕТО ГО РАЗВАЛИ!!! |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 23:37 Заглавие: |
|
|
| за Q504 съм напълно съгласен.но че вдига захранване от исъхнали конд. вдига и мазело прави.особено ако не е сложен ценера. |
|
|
 |
barny Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 10:03 Заглавие: |
|
|
| Абсолютно за! При гръмнал ценер първо винаги се сменят С-тата на захр. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 10:57 Заглавие: |
|
|
Ако разгледате добре схемата на въпросния телевизор ще се види , че няма как да вдигне захранването от изсъхнал кондензатор. Има обратна връзка която не позволява това , разбира се ако работи нормално. При изсъхнали кондензатори , ефекта е, че захранването не се запуска , но запуснало се веднъж вече работи . Отново подчертавам , че това важи за конкретния телевизор.
Ако се заменят кондензаторите не с 220мф и 330мф а да речем с 10мф просто захранването няма да тръгне.
Другите захранвания , без следене на изходното напражение казаното за кондензаторите важи с пълна сила
За мен 95% дефекта е в гореупоменатия транзистор. Останалото оставям за оптрон, резистори и други подобни.
Просто изказвам мнение  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 12:42 Заглавие: |
|
|
| Noel написа: | Ако разгледате добре схемата на въпросния телевизор ще се види , че няма как да вдигне захранването от изсъхнал кондензатор. Има обратна връзка която не позволява това , разбира се ако работи нормално. При изсъхнали кондензатори , ефекта е, че захранването не се запуска , но запуснало се веднъж вече работи . Отново подчертавам , че това важи за конкретния телевизор.
Ако се заменят кондензаторите не с 220мф и 330мф а да речем с 10мф просто захранването няма да тръгне.
Другите захранвания , без следене на изходното напражение казаното за кондензаторите важи с пълна сила
За мен 95% дефекта е в гореупоменатия транзистор. Останалото оставям за оптрон, резистори и други подобни.
Просто изказвам мнение  |
Абсолютно вярно е това напрежението се вдига само от този Q504 на оптрона а от кондензерите само пада или изобщо нетръгва. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 13:47 Заглавие: |
|
|
R404- 100к прекъсва периодично.
Все това ми се случва.
А транзистора сменям с BD140,но в повечето случаи се разминава само с презапояване  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 18:10 Заглавие: |
|
|
| Ангел написа: | R404- 100к прекъсва периодично.
Все това ми се случва.
А транзистора сменям с BD140,но в повечето случаи се разминава само с презапояване  |
Аз съм забелязал, че когато реша да презапоя студените спойки на този транзистор (2SB698), всеки път захранването вдига напражение, та се налага да го сменям с BD140. Затова видя ли студени спойки по 2SB698, направо го сменям. |
|
|
 |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 18:26 Заглавие: |
|
|
| Наистина имаше студена спойка на транзистора но за всеки случай го смених.При мен съпрот.404 липсва.Клиента си го взе и ще видим какво е положението. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 18:42 Заглавие: |
|
|
| stiyan stoikov написа: | | Наистина имаше студена спойка на транзистора но за всеки случай го смених.При мен съпрот.404 липсва.Клиента си го взе и ще видим какво е положението. |
Щом си сменил транзистора, значи няма да имаш скоро грижи с този телевизор. |
|
|
 |
|