| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 18:21 Заглавие: |
|
|
То и аз съм чел че за големи мощности трябва захранването да е реализирано по мостова схема, но тея схемички ТОР са доста добри поне по каталожни данни и си мисля че си струват.... Проблема си остава пустия траф.... МРАЗЯ ГИ ТИЯ ТРАНСФОРМАТОРИ .... някой ако навива трафове или ако знае къде се навиват по поръчка да пише тук... .че с тия трафове тръпката от това да си направиш сам нещо при мен вече перминава в яд, агресия и т.н. Вече само като чуя "мотай Траф" гледам да отложа работата колкото може повече |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
WDW Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 22:19 Заглавие: |
|
|
Пустия траф си остава проблем !!! И за мен са голяма мъка,но засега с торойдалните нямам проблеми и там се получават добр резултати ! Най-добре са полумостовите схеми - правите преобразуватели !! _________________ "... сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ......"
 |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 13:32 Заглавие: |
|
|
Повечето TOP-ове бяха Flyback ако не се лъжа, и като такива наистина са капризни на траф. Дори и самия факт че е с въздушна междина създава доста затруднения според мен, имайки предвид какво продават по магазините като ферити.
Push-pull, half и full bridge са най-непретенциозните в това отношение топологии, особено ако са на неголяма честота (до 50-60Khz) и мощности до 200-300W. От там нагоре (по мощност и честота) нещата започват да се усложняват малко (не че е непреодолимо, но се иска малко повече опит и познания за да се постигнат добри резултати). _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 14:54 Заглавие: |
|
|
| sparky, можеш ли да дадеш някой сайт, от където мога да разбера как работят различните схеми импулсни. |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
|
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 16:22 Заглавие: |
|
|
горе-долу вече се оправям с техническия английски, много благодаря за информацията  |
|
|
 |
WDW Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 22:14 Заглавие: |
|
|
С последния коментар не мога да се съглася !!!
Из руските сайтове има доста полезна информация-съвременна , на достъпен Руски език !!! _________________ "... сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ......"
 |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 22:30 Заглавие: |
|
|
WDW, извинявам се за off topic-a но защо реши, че за подрастващото поколение това е вярно:? | Цитат: | | на достъпен Руски език |
|
|
|
 |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 18:38 Заглавие: |
|
|
| ами ако седнеш да почетеш малко и след няколко статий започваш да разбираш за какво става дума (всичко става с четене) |
|
|
 |
|