|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
то6ко Гост
|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 15:46 Заглавие: зареждане на батерия |
|
|
здравейте - имам цифрово фотоапаратче което се захранва от докинг станция. Да ама тя се повреди (залята беше с вода) и в сервиза където я дадох са я загубили.
НЕ МОГА ДА СИ ЗАРЕЖДАМ БАТЕРИЯТА
кажете начин - схема на зареждане на батерийка 3.6в 1000 ma/h, която има три крачета: + ; т ; -
на плюса и минуса съответно плюс и минус примерно 3.7в, а как да го свържа с Т ???
ако някой даде свежа идея ще бъда много благодарен |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 17:14 Заглавие: |
|
|
Поправете ме ако греша, ама ако я зареждаш извън апарата ще и е*еш мамата. Т.е. иска си контрол върху процеса на зареждане.
Така, че ще трябва да си купиш нова докинг станция или зарядно. Ако пък можеш да намериш подходящ куплунг и данни с какво напрежение трябва да се захрани може да си изфабрикуваш твое.
Аз лично ако си загубя зарядното на моя апарат съм си умрял прав. It's a Sony... пък знаеш те какви изчанчени куплунзи правят. И как продават кабелите (!) по 50 лв  _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
pvas Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 19:57 Заглавие: |
|
|
Мога да споделя моя опит...опече ми се зарядното на цифриво фото Сони - LI-Ion батерия на 7,2В. Иска напрежение от 8,4В под товар и 150мА ток /намерих инфото в интернет/. Разходих се из магазините за ГСМ и си избрах ИМПУЛСНО зарядно за Ериксон 688, смених му ценера с опитно подбран - и готово. Направих му и куплунг. Батерията се зареждаше за около 2ч, почти колкото на фотоапарата. Е, първия заряд го наблюдавах с включен волтмер когато батерията се зареди докрай, сама си изключи веригата - напрежението отиде на 10,5В, колкото беше и без товар на зарядното. Ползвах го цяла година, докато си намеря зарядно за апарата. Т-то не съм го свързвал.
Толкова от мен - успех!
А, и каквото съм чел по въпроса - има много за режима на зареждане за Ли-Ион батерии в нета, ако го спазиш, няма никакъв проблем за батерията...Още повече, че 99% от тях си имат вграден контролер.
Последната промяна е направена от pvas на Чет Окт 20, 2005 20:02; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 11:31 Заглавие: |
|
|
| Друга идея - намери стара литиево-йонна батерия от GSM, извади платката и на мястото на клетката си връзвай батерията от фотоапарата, а на куплунзите към телефона директно включи зарядно за същия телефон. |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|