| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nubits Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 20:23 Заглавие: Басови говорители в автомобил?? |
|
|
Здравейте!
Наскоро реших да си купя някакви говорители за колата, тъй като имам само отпред във вратите. Имам сравнително нов касетофон blaupunkt (4x30) и по един говорител (20W,4Om) във всяка врата. Допаднаха ми едни български басови говорители (6.5", 30W, 4OM), които мисля да сложа на кората на Форд Фиеста. Та..въпросът ми е: дали ще свирят добре, при положение, че няма усилвател, филтри и т.н. Не искам мощен звук - просто добра музика от всички колони и сравнително добри ниски честоти, но не някакъв турбо бас . Има ли опасност да задерат и да се скапят, от това че им се пускат не само ниски честоти, а всякакви? Това е!
Благодаря предварително:)
П.С. Дали могат да се отделят по някакъв начин високи и средни честоти на говорителите в предните врати и ниски честоти на двата говорителя на кората? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rudiem Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 21:17 Заглавие: |
|
|
От български говорители качествен звук не можеш да очакваш. За да не се товарят говорителите с целия честотен спектър е необходимо да се поставят lowpass филтри.
Ако все още не си ги взел тези говорители по-добре се замисли за по-добри драйвери в компонентен вариянт. Те си имат пищялки за високите честоти и филтри в комплекта. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 04, 2005 11:45 Заглавие: |
|
|
| Българските говорители са си много хубави,доста по хубави от всякакви китайски боклуци.Като пише 30 вата значи спокойно носят 50 без изкривявания,наобратно на китайските.Съвсем спокойно можеш да си ги монтираш на колата на блаупункта,проблем може да възникне ако ти се вдигне твърде много средната час на спектъра,защото те ще работят и там,тогава ти препоръчвам да си купиш двулентови филтри 8-10 лева,с бобини без ферити за сърцевини и да смениш смешните неполярни кондензатори със сухи такива май ще трябва само по един,защото ще използваш само секцията НЧ.Като го направиш послушай и ако не съм прав кажи. |
|
|
 |
nubits Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 21:50 Заглавие: |
|
|
10x много. Взех ги и свирят наистина страхотно!!! Сложих му и един филтър и сега си бачка само на ниски, но в колата взе да не се разбира каква музика слушам Май ще си го оставя да свири всичко и ще се надявам да не се прецакат...може само да сложа един усилвател за цялата честотна лента, щото блаупункта почва здраво да криви звука като го усиля на половина! Мерси още един път !! |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 13:19 Заглавие: |
|
|
| nubits написа: | | Май ще си го оставя да свири всичко и ще се надявам да не се прецакат...може само да сложа един усилвател за цялата честотна лента... | .
nubits, уверявам те в това, че няма да се прецакат от мощността на касетофона. Единствено ги пази от влага, само влагата може да ги увреди. И подкрепям колегата Stoy40, в поста му.
Много хора си купуват говорител на "външен" вид и ги разбирам, красотата привлича, малко са обаче тези, които свирят както трябва.
Единствения проблем на благоевградските говорители е дизайна, а като технически параметри са си много, ама много по-добре от красивите ментета. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
rudiem Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 21:31 Заглавие: |
|
|
Похвално е, че подкрепяте родното производство. Аз също предпочитам да си купувам бг неще когато си заслужават.
Лошото на бг говорителите е, че се пеавят по технолигия от преди 20г. и, че един с един еднакъв по характериситки няма.
Поздрави! |
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 21:57 Заглавие: |
|
|
Българските от този вид са добри, но според мен така сложени на кората не изкарват хубав звук. Според мене им направи някакви малки кутии. каквито и да са ще свири по добре. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
nubits Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 08, 2005 23:50 Заглавие: |
|
|
...направил съм им не е кутия но съм ги закрепил на дървени плоскости на 45 градуса, насочени навън...хем към кората, хем към тенекията на колата....свирят 3245 пъти по-добре от колкото когато бяха на кората Явно сега вибрациите се предават по купето Горката ми колица обаче... ще се скапе  |
|
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 22:28 Заглавие: |
|
|
АМИ успех с погледите,само гледаи да не остаяи6 някоя теникия на не подходя6тото място и време,4 после заразил и срам  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 22:41 Заглавие: |
|
|
Българските говорители за които говорите свирят идеално но наистина искат да са затворени (в обем) .За автомобилно испълнение не са много удачни.В къщи имам тонколони наше производство с такива говорители(от тези дето имат блокит по края на говорителя)-да не смуче въздух колоната.Мога да кажа че свирят превъзходно _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|