| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 20:31 Заглавие: схема на лазерно шоу |
|
|
трябва ми такава щуротия с китайско лазерче _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 23:06 Заглавие: |
|
|
| Един колега си беше направил с едно китайско лазерче от 1.50 лв и две огледалца някакво такова нещо, в което движеше двете огледалца с аудио-сигнал и лазерчето описваше разни фигурки на стената. Е, сигурно и по-интересни неща могат да се направят, пишете и мен ме интересува темата. |
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 7:53 Заглавие: |
|
|
| dreadx написа: | | Един колега си беше направил с едно китайско лазерче от 1.50 лв и две огледалца някакво такова нещо, в което движеше двете огледалца с аудио-сигнал и лазерчето описваше разни фигурки на стената. Е, сигурно и по-интересни неща могат да се направят, пишете и мен ме интересува темата. |
Ако искаме да е качествено тряя да го правим с микроконтролер ,АЦП и стъпкови моторчета а по простия вариант е с две обикновенни моторчета управлявани от операционен усилател с микрофон на входа )
ако има по добри идеи ......  |
|
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 13:44 Заглавие: |
|
|
имам схема от електронинвест брой 2/2001, но нямам как да я кача  _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 13:57 Заглавие: |
|
|
| valioman написа: | | Ако искаме да е качествено тряя да го правим с микроконтролер ,АЦП и стъпкови моторчета.... |
Ако става въпрос за тия черните от 2 лева, дето ги има по повечето магазини - не става, как ли не ги мъчих. Прекалено са бавни. За лазери има специални мотори, само дето са 400 $ бройката. От старо CD бях вадил стъпков двигател, който беше на шпиндела и той беше идеален, като за лазер домашна изработка, ама само 1 за съжаление
Не съм пробвал съз задвижка за глава на хард, но мисля, че би трябвало да се получат задоволителни резултати...
Друг проблем е, че лазерчетата от магазина за 1 лев са общо взето калпави и се сдухват бързо, особено ако не се поддържа добре тока им. _________________ Направи нещо идиотоустойчиво и те веднага ще създадат по-съвършен идиот |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 14:15 Заглавие: |
|
|
| Лазерните ефекти , които се продават в DYNACORD , са с две постояннотокови моторчета с огледалца . Аудиосигнала от мицрофончето управлява скоростта на движение . Това е . За цената си ( под 100 лв. ) са идеални .Имат си кутийка , адаптер за захранване , скоба за монтаж на тавана , а и лазера им е доста по сериозен от този в показалките . Наложи ли ми се да монтирам пак ще го снимам разглобено |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 22, 2005 10:48 Заглавие: |
|
|
electronics
сканирай го и ми го прати на [email protected] |
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 22, 2005 10:57 Заглавие: |
|
|
nafo , провери си meil , аре успех. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Окт 22, 2005 13:14 Заглавие: |
|
|
електроникс метни ми го и на мен [email protected] _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
|