Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ЗАХРАНВАНЕ 110V/220V

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
omegata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: gabrovo

МнениеПуснато на: Пон Юли 26, 2004 17:03    Заглавие: ЗАХРАНВАНЕ 110V/220V Отговорете с цитат

ЗДРАВЕЙТЕ ИТЕРЕСУВА МЕ НЯКОЙ ЗАНИМАВАЛ ЛИ СЕ Е
СЪС ЗАХРАНВАНИЯ НА 110V ИМАМ НЯКОЛКО УРЕДБИ КОИТО СА НА 110V А ТРЯБВА ДА ГИ ПУСНА НА 220V А СА С ГОЛЯМА МОЩНОСТ ОТ 300W НАГОРЕ МИСЛЯ ДА СИ ПОИГРАЯ ДА ГИ ПУСНА С РЕГУЛАТОРИ ФАЗОВО ДА ГИ УПРАВЛЯВАМ НО НЕ ЗНАМ КАКЪВ ЩЕ Е ЕФЕКТА ДОСЕГА НЕ МИ СЕ Е НАЛАГАЛО ДА УПРАВЛЯВАМ ТАКАВА МОЩНОСТ АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ НЯКАКВА ИДЕЯ ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zxcr
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 27, 2004 9:27    Заглавие: Отговорете с цитат

С автотрансформатор. Разглобяваш един стар стабилизатор за телевизор и си готов. Вътре има нещо такова.
Върнете се в началото
lachko973
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юли 27, 2004 11:27    Заглавие: за мен и по слабо може Отговорете с цитат

И на мен ми трябва такова от 220V да захранва 110V устройства до около 100-200W . Kъде в София има такива.
Повечето устройства е фабрично предвидена такава промяна и става много лесно (е поне в повечето случаи пак да кажа е така напр. първ. намотка на трафа е от два проводника). Пък и да не е предвидено няма да ми е проблем да го преправя.
Eдин приятел сега е в USA и си е накупил някакви неща и иска да му намера такова "...ама задължително фабрично...". Нямал ми доверие да му ги преправя аз Twisted Evil Twisted Evil . Защо ли се занимавам и аз се чудя на себе си, но нека все пак някой ако е попадал на такова да драсне някой ред .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tvservice
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Юли 27, 2004 17:40    Заглавие: Отговорете с цитат

във магазините на Конрад скоро виждах такива автотрансформатори регулируеми и фиксирани на 110 волта и не бяха много скъпи - около 30-50 лева
Иво
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юли 28, 2004 10:19    Заглавие: Re: Отговорете с цитат

Smile Здрасти! Правил съм го на монитор за компютър, с тиристорен регулатор с фазово управление/като за лампата:)/. От съображения за сигурност само превантивно смених Грец-а с нашенски/т.е. за 220/ и мрежовия електролит-за 400 волта. Учудващо беше тогава за мен, но проработи без забележки, работи и досега:))). Страхувах се, че тиристора ще "ореже" синусоидата и ще вкара хармоници, ама поне видими подобни ефекти нямаше.
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Сря Юли 28, 2004 16:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Имах същия проблем миналото лято .Касаеше за няколко машини на дърводелец Ако бях поръчал траф трябваше да платя 150-200лв за изработка Успях да купя един такъв за 100лв и останаха още два или три ако имаш интерес се обади и ще ти направя контакта да се вземеш един такъв
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
omegata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: gabrovo

МнениеПуснато на: Вто Авг 03, 2004 12:04    Заглавие: Отговорете с цитат

НАМЕРИХ ДО 500W АДАПТОРИ НО МИ ТРЯБВАТ И НЯКОЛКО С МОЩНОСТ НАД 2КW АКО НЯКАЙ ЗНАЕ КЪДЕ МОГАТ ДА СЕ ПОРЪЧАТ
ТУКА В ГАБРОВО МИ ОТКАЗВАТ НАВСЯКЪДЕ ЗА ТОЛКОВА ГОЛЕМИ МОЩНОСТИ
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 03, 2004 12:30    Заглавие: Отговорете с цитат

omegata написа:
НАМЕРИХ ДО 500W АДАПТОРИ НО МИ ТРЯБВАТ И НЯКОЛКО С МОЩНОСТ НАД 2КW АКО НЯКАЙ ЗНАЕ КЪДЕ МОГАТ ДА СЕ ПОРЪЧАТ
ТУКА В ГАБРОВО МИ ОТКАЗВАТ НАВСЯКЪДЕ ЗА ТОЛКОВА ГОЛЕМИ МОЩНОСТИ

В Дряново имаше една фирма която правеше всякакви трансформатори по поръчка Мисля че беше "Унитраф".Аз съм правил там и не излизаше скъпо.
Успех!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети