Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ за ремонт

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 20, 2005 6:34    Заглавие: Помощ за ремонт Отговорете с цитат

Някой би ли ми оказал помощ за ремонт на монитор Belinea модел RTS5L41 - 15" , с IC за верт. откл. TDA4866. Проблема е, че включва за няколко секунди, чува се как се получава високо напрежение и още преди екрана да светне се изключва и напреженията на захранването намаляват (предполагам минава в SyBy).
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Окт 20, 2005 15:16    Заглавие: Отговорете с цитат

А сигнал от компютъра подаден ли му е ?
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 20, 2005 15:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Да знам, че на повечето монитори им трябва сигнал и пробвах и така, но няма разлика - изключва си се. Би ли ми казал има ли трик за заобикаляне на това, както е с компютърните захранвания?
Иначе му намерих схема, но доста некачествена (сигурно има и пропуснато нещо). Модела е даден като 105076 а също и RMO-5LXX, RMS-5L3X, RTS-5L4X като е възможно нещо да е по-различно, че не се чете добре.
А и сега не мога да си я разпечатя, че нямам мастило.
valioman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Пет Окт 21, 2005 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

ivan1959 написа:
Да знам, че на повечето монитори им трябва сигнал и пробвах и така, но няма разлика - изключва си се. Би ли ми казал има ли трик за заобикаляне на това, както е с компютърните захранвания?
Иначе му намерих схема, но доста некачествена (сигурно има и пропуснато нещо). Модела е даден като 105076 а също и RMO-5LXX, RMS-5L3X, RTS-5L4X като е възможно нещо да е по-различно, че не се чете добре.
А и сега не мога да си я разпечатя, че нямам мастило.

Я извади транзисторите на ХО и ТХО и го включи.виж дали тогава се задържат напреженията в вторичната страна на импулсното.
Ако се задържат сложи първо транзистора на ТХО и пак пробвай и т.н.
А ако не се задържат пробвай с друг дъмп на процесора.
Ако има някои неточности прости ми защото нямам схема на този модел и ти диктувам наизуст.Но това е принципа а ако си намерил схема постни я тук да я огледаме за да ти казваме по точно кво да мериш.Пиши по подробно къде какви напрежения мериш. Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Окт 21, 2005 18:50    Заглавие: монитор Отговорете с цитат

Колега сложи и лампа Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 21, 2005 20:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето това е схемата
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/5224/Belinea_105076.html
И срам-несрам ще питам: какво е "дъмп". Сигурно става въпрос за софтуера в процесора (по-скоро записа в паметта). И ако се има предвид по-горе да сваля крайния транзистор за хориз. откл. и да пусна без него (и с лампа за товар) това го правих, само че без да свалям транзистора, а само окъсих В-Е. Остава си същото. Напрежението в/у лампата докато свети е 140 В. И има ли трик да го пускам без компютър (както е със захранванията за компютър)? А схемата от по-горния линк я разпечатих и не мога да я сглобя. Според мен нещо е пропуснато. И понеже имам друга работа прекъсвам за известно време с тоя монитор, но след някой ден пак ще го мъча. Благодаря за отзива.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети