Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Регенериране на кинескопи (отцепена тема)
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Чет Окт 20, 2005 23:14    Заглавие: Re: Как да излъжем АББ на SAMSUNG Отговорете с цитат

wesko dilow написа:
Уредът,който представя колегата cdi се предлагаше от немската търговска фирма KONIG ELEKTRONIC като модел TR851,а по-малкият и по-компактен модел TR551 се предлага от Пулсатор за около 1000лв.Един колега от Враца-Антей Петров си го купи и БЕЗПЛАТНО се възползваме всички оторизирани сервизи в града при специални случаи-29"кинескопи.Наистина апаратчето е хубаво,но при тази стегнация за работа-дали си заслужава инвестицията?А за непретенциозните колеги ще препоръчам уреда от сп.Радио Тв. Електроника бр.12/1980г.Старичък,но доказан с времето си.
А като сме подхванали тази тема,защо не обменим опит със схеми и препоръки?

Е явно има човек който разбра че не се базикам за цената а изпълнението е на TR851 и за мен поне не е за никакво подценяване - казах че лично съм работил с този уред и е перфектен за цената която може евентуално да се направи, разбирасе тя може да бъде корегирана но това още е под въпрос понеже дадени части от изпълнението зависят изцяло от други личности както и дизайна на кутията.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Чет Окт 20, 2005 23:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Подкрепям напълно колегата Дилов да се обменят схеми,препоръки и опит,защото с изтощен кинескоп телевизорите поемат към контейнера за смет а би могло да ги поремонтираме още някой друга година.Аз лично нямам такъв уред макар че работя вече 15-та година.
Върнете се в началото
venelin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Zlatograd

МнениеПуснато на: Пет Окт 21, 2005 8:54    Заглавие: Отговорете с цитат

http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=5218
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 21, 2005 11:14    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз го разгледах но за съжаление няма нищо общо с реалноста освен че един спомена че по метода на Rottor е изгорил няколко кинескопа
и никъде несе описват времена за цикли и какви честоти трябва да се гонят с каква форма на импилса и тн.. някакви догадки май. Laughing
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 21, 2005 11:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Ква схема кви пет лева Laughing ?Вземате един траф от ламбово радио дето има примерно 6волтова намотка дето е достатъчно ячка че да отопли кинескопа,високото напрежение с един умножетел с диоди го качвате до 500-700В моя е без ограничителен резистор ама кат искате може да му сложите някой килоом и му слагате един бутон на тва напрежение и един превключвател с който да се прекъсва веригата и да се подава голямото напрежение към уск.електрод.Значи правите 5-6удара решетка-катод и след това подавате голямото напрежение към скриина за да може да обере и издърпа прашинките напред че да не стане беля-късо примерно.Слагате си 5-6 различни цокъла да ви е удобно и тва е -методиката става даже и без уред никав-в телевизор-използвайки скрийна-хем може да си го регулираш плавно.Па койт има излишни пари да си купува играл съм си и с Koenig и с Muter и с нищо не са по-добри.Стойчо айде пак да не спорим-пределно ясна ми е химията на катодите-този твърд слой който покрива катода,който е окислен,на практика всеки му казва окис,но е доста сложна смесица от химични съединения,като основната беля я правят бариевия и стронциевия карбонат,калциевия карбонат,окиси,метални съединения на останалия в тръбата остатъчен азот и кво ли още не.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 21, 2005 11:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз вече съм си поръчал направата на един за мен - просто неизкам да ризкувам да купя на някой клиент нов кинескоп а всеки нормален човек може да си направи сметка защо скъпото е скъпо. От въздуха нищо нестава - щом има цена има и качество. На самоделки съм се нагледал за 15 години.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Окт 21, 2005 11:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Не мисля че при тия цени на новите китайски и какви ли не телевизори има смисъл да се инвестират хиляди евро в машина за рециклиране...
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 21, 2005 14:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy4o, прав си но аз лично предпочитам да взема на клиента 30-40лв. и да не го връщам или да го товаря с около 90$ за нов кинескоп които много малко клиенти биха платили.
А пулсатор едва ли биха внесли някои от тези уреди на цена 1000лв.

http://www.donberg.de/descript/5/5760.htm
http://www.donberg.de/descript/5/5728.htm
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 21, 2005 14:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Ха ха ха-cdi не забравяй примерно че Ноевия ковчег е самоделка,а "Титаник"-плод на един от най-големите и ерудирани световни производители Laughing Ако гледаш каталозите на Недис,Пулсатор,Ешоп и кво ли още не -ама тооолкоз неща може да си харесаш на цени безбожни.Но не забравяй че добрия майстор с една батерия и крушка може да открие дефекта ако му се наложи.Полвината ми уреди са самоделки.1-нямам симулатор на Диемен от 300лв ,но досега тхо не съм си купил и да излезе че е било здраво,2-нямам осцилоскоп от 3000лв а една Унитра на 2МХЦ дето обаче досега за всичко квот ми се е наложило ми е свършила работа и я пускам веднъж на месец-два,нямам регенератор за кинескопи за 3000лв-но тез които съм ги регенерирал успешно-карат много време,тез които не съм успял да ги регенерирам-и са ги мъкнали по други колеги с машинки хубави да ги мъчат-и другите не са успели!4-нямам програматор за 12000лв с къвто работят разни колеги-познати-но за това за коет го ползвам-ремонт на телевизори-моя самоделния досега винаги ми е свършил работа и нямам телевизор дет да чака или да съм го бракувал за памет!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 21, 2005 15:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Laughing Няма спор - но не съм много съгласен за крушката и батерията но образно казано е долу горе така. Аз съм човек който разчита на сигурното с минимален риск и качествена работа а на един човек след като му се отдава направата на уреди за отстраняване на дефекти и има време и търпение за направата няма нищо по хубаво от това. Различни хора, различни интереси. Хубавото е че ни свързва работата за тези които имат желание и мерак за нея. Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 3 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети