Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Усилване на пилообразен сигнал
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Окт 21, 2005 14:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако захранваш операционния еднополярно , то там където сега ти е маса ( имам предвид двата резистора ) трябва да подадеш половината от захранването . С промяна на това напрежение ще можеш да регулираш и постояннотоковата съставна в изхода , но това е друга тема .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Пет Окт 21, 2005 20:14    Заглавие: Ей каква грешка съм допуснал... Отговорете с цитат

Схемата, която съм дал по горе е точната, само че аз на платката да взема по погрешка да запоя кондензатора на другия вход. Като свързах входа на правилното място и махнах кондензатора и всичко си дойде на мястото Very Happy Като намалих резистора 4.7К на 3.75К и сигнала стана 0-12V абсолютно без изкривяване. От там нататък почва да ограничава, но нали е захранен с 12V, няма как иначе.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети