| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
okli Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 13:10 Заглавие: Странен проблем немога да остановя къде точно е?! |
|
|
Едно старо компютърче. Значи форматирам харда и качвам операционна система, до тук всичко добре но след някои рестарт, стига го момента в които трябва да стартира О.С. и замръзва на това съобщение. Verifying DMI Pool Data.............
A disk read error occured.
Занулявам биоса и пак същото. Слагам друг хард и всичко е наред зарежда от него. Но странното е това че, проблемния хард като го форматирам и му инсталирам О.С. си търгва без проблем и след някои др. рестарт същия проблем. Та мисълта ми е дали е изцяло в харда проблема според вас или мойе да е и в дъното. И ако е харда може ли да се оправи.
П.С. Сканирах го със HDD Regenerator и той не открива нито бад сектори нито нещо нередно!!! И може ли да идва проблема от няколко кондензатора на дъното около процесора съмняват ме че не са добре. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 13:54 Заглавие: |
|
|
По-точен модел дъно, хард? Пробва ли да смениш кабела между дъното и харда? _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
kk Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 13:56 Заглавие: Re: Странен проблем немога да остановя къде точно е?! |
|
|
| okli написа: | Едно старо компютърче. Значи форматирам харда и качвам операционна система, до тук всичко добре но след някои рестарт, стига го момента в които трябва да стартира О.С. и замръзва на това съобщение. Verifying DMI Pool Data.............
A disk read error occured.
Занулявам биоса и пак същото. Слагам друг хард и всичко е наред зарежда от него. Но странното е това че, проблемния хард като го форматирам и му инсталирам О.С. си търгва без проблем и след някои др. рестарт същия проблем. Та мисълта ми е дали е изцяло в харда проблема според вас или мойе да е и в дъното. И ако е харда може ли да се оправи.
П.С. Сканирах го със HDD Regenerator и той не открива нито бад сектори нито нещо нередно!!! И може ли да идва проблема от няколко кондензатора на дъното около процесора съмняват ме че не са добре. | Проблемният хард изглежда като да има проблем с развъртането. |
|
|
 |
YoggA Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 15:07 Заглавие: Re: Странен проблем немога да остановя къде точно е?! |
|
|
| kk написа: | | Проблемният хард изглежда като да има проблем с развъртането. |
Ako e така, опитай като поставиш диска обратно (на 180*, т.е. с електрониката нагоре) или завъртян на 90*. Може да има временен резултат.
Освен това пробвай тоя диск на друг комп с по-читаво захранване.
А това за HDD Regenerator - тази програма не я препоъчвам никому.
Пробвал съм я няколко пъти. "Оправя" няколко бад-сектора, но след седмица започват наново да се появяват на същите места.
Иначе с успех се използва от някои недобросъвестни продавачи, които искат да си продадат проблемни HDD, на които вече има бад-сектори ... А ги продават като безпроблемни, че даже и настояват преди продажбата да ги тестват пред купувача, ... а след това казват: "Нали ти тествах диска пред теб, беше си напълно изправен. Чукнал си го някъде или захранването ти не е качествено".
Ако искаш да тестваш добре диска - по-добре ползвай MHDD. |
|
|
 |
okli Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 17:40 Заглавие: |
|
|
| Пробвах и на друг компютър, пробвах и на 45* и на 90* и на 180*, няма ефект за сега пак същото. А има ли някакво решение този проблем по принцип / с развъртането /. Модела на HDD e Seagate Medalist 6531, 6GB a на дъното е Azza PT-810DMC i810 a CPU-to e Celeron 700Mhz. ако това има някакво значение. |
|
|
 |
YoggA Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 18:29 Заглавие: |
|
|
Ако IDE кабела ти е изправен, ако нямаш случайно някой огънат пин, ако джъмпъра/ите за за селектирането са на мястото си и добре контактуват, ако молекса от захранването не е разбит и не контактува добре, ako случайно от много слагане/вадене на кабелите не се е спукала спойка конектора към платката на диска, ако не е дефектирала връзката между платката на диска с мотора/главите ... май на диска му е време за пенсия ...
ПП/
Ако му махнеш IDE кабела и само му мушнеш захранващия канел - усеща ли се завъртането на плочите вътре в диска и шаването на главите? |
|
|
 |
okli Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 19:11 Заглавие: |
|
|
И аз си мисля да го пренсионирам, но надейдата умира последна нали знаеш. За това дали шават главите да усещат се да шават и плочите също се развъртар. Но защо както си работи изведнъж отказва. ейтова немога да си обясня или работи или не.!? Какво е това веднъж ще работя веднъж не.  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 19:55 Заглавие: |
|
|
| okli написа: | ... Но защо както си работи изведнъж отказва. ейтова немога да си обясня или работи или не.!? Какво е това веднъж ще работя веднъж не.  |
Подобен дефект никак не е необясним.
Представи си една "прашинка" която се "разхожда" където и падне, в зависимост от това как се развъртят дисковете, а самите те са без дефекти (примерно). |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 20:10 Заглавие: |
|
|
Пробвай да пуснеш диагностичната програма на Seagate - Seatools. Не знам дали ще поддържа този модел, но ако го поддържа е почти сигурно, че ще ти покаже проблема.
http://www.seagate.com/support/seatools/
А диска поддържа ли S.M.A.R.T.? Мен ми се струва, че ще поддържа. Изтегли си ActiveSmart, за да видиш дали всички показатели са в норма.
http://www.ariolic.com/activesmart/ _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 10:56 Заглавие: |
|
|
| Скенирай диска с MHDD или Victoria3.0 и пиши резултата за да можем да ти помогнем, и двете програми поддържат ремап и могат да ти приберат повредени сектори в G list. А регенератора помага много но само в определни случаи. |
|
|
 |
|