|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 20:32 Заглавие: как да си напоравя субуфер за кола? |
|
|
кажете как да си направя субуфер за кола тоест: как да си направя кутия за баса взависимуст от самоят говорител, какво оплатнение, кка да си направя филтър, и кка усилвател за захранване на база
яако има някаде тема в която е обяснено с картинки и инфи (теркст) ще съм жи благодарен
да знаете, 4е нищо, не рвазбирам от електроника ама ако е с картинки и направи това и тва мисля, че ще се справя
благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 21:25 Заглавие: Re: как да си напоравя субуфер за кола? |
|
|
| Anonymous написа: | | кажете как да си направя субуфер за кола тоест: как да си направя кутия за баса взависимуст от самоят говорител, какво оплатнение, |
За субвоофер как да е, можеби ще успеем да ти помогнем как да го направиш. Дай по-конкретна информация(размери, мощност) за високоговорителя.
| Anonymous написа: | да знаете, 4е нищо, не рвазбирам от електроника ама ако е с картинки и направи това и тва мисля, че ще се справя
благодаря | .
Тук, вече много трудно би ти се помогнало. Разбира се, че всеки начинаещ е тръгнал от нулата, но е тръгнал с нещо малко и просто и след това се е задълбочил. Ако има човек до тебе, да ти покаже "това- онова", ще ти е по-лесно. Тук от форума няма да успеем да ти помогнем. Поздрави!!! _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 21:59 Заглавие: Re: как да си напоравя субуфер за кола? |
|
|
| Vladi написа: | | Anonymous написа: | | кажете как да си направя субуфер за кола тоест: как да си направя кутия за баса взависимуст от самоят говорител, какво оплатнение, |
За субвоофер как да е, можеби ще успеем да ти помогнем как да го направиш. Дай по-конкретна информация(размери, мощност) за високоговорителя.
| Anonymous написа: | да знаете, 4е нищо, не рвазбирам от електроника ама ако е с картинки и направи това и тва мисля, че ще се справя
благодаря | .
Тук, вече много трудно би ти се помогнало. Разбира се, че всеки начинаещ е тръгнал от нулата, но е тръгнал с нещо малко и просто и след това се е задълбочил. Ако има човек до тебе, да ти покаже "това- онова", ще ти е по-лесно. Тук от форума няма да успеем да ти помогнем. Поздрави!!! |
1-во говоритела за баса ще е 100 вата нз. Колко ома и там други простотии щото от нищо, не разбирам абе искам един за баса усилвател 100 цватов както казах и за 100 вата точно каква кутия по размер и оплатнения трябват ? и тоя филтър лесно ли се прави! ? а искам и за 4 колконки по 50-60 вата усилвач аз гледах в млад консултант там има и мисля да се спра на него има един за 12 лева готов вид без кутия ама тоя усилвач като е платка аз как да го вържа?
ако има някви саитове за малоумници като мен даите
за кутията на баса ще мога ли да използвам плоскостии от секция (подходящо ли е това дърво) ?
да имам приятел които разбира доста от електротехника ама му изгубих кординатите и сега заради това се бъгвам )) |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 22:26 Заглавие: |
|
|
Повече ме интересуваше размера(диаметър) на говорителя. Но за 100W предполагам, че ще е 30см диаметър. Ако е по-малък ме поправи. Смяташ обема, които ти е мужен за такъв говорител, било то дали ще е с цилиндрична форма или паралелепипед. За 30см, ти предлагам обем от около 50-60 литра, лично аз бих го направил с минимум 60 литра, за да постигна по-ниска резонансна честота и на басрефлектора.
За самия басрефлектор, ще имаме повече проблеми тъй като е свързано с много изчисления, при зададени параметри на високоговорителя, които ти нямаш а и при повечето не се предлагат такива данни, от значение е и обема на субвоофера. Но и там ще се оправим някак си.
При изработването, задължително самия обем се уплътнява добре, и се залепва за стените от вътрешната страна звукопоглъщащ материал (вата).
Кажи каква искаш да е формата на самата кутия. И може и да ти дам размери за самия субвоофер.
| Гост написа: | | за кутията на баса ще мога ли да използвам плоскостии от секция (подходящо ли е това дърво) |
Ще свърши добра работа  _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 14:01 Заглавие: |
|
|
Анонимни приятелю на електрониката мога да ти помогна само като се опитам да предвидя следващите ти въпроси.
Как да си направя платката ?
Каква киселина да използвам ?
Копчето за усилване къде да го сложа и колко ома да бъде и кой кабел къде да го запоя щото са три ?
Що е то ширмован кабел и оплетката къде се запоява ?
Как да разбера кой извод е "+"на кондензатора ?
Транзистора нали е 1 такова малко с 3 извода, а има и по -големи та кой извод за къде да запоя ?
След като успееш да отговориш сам на тези въпроси, а и много други ще можеш и сам да си намериш схема със сигурност . Не ме разбирай погрешно просто помагам
И все пак не се обезкуражавай а потърси инфо за TDA1562 тя ще ти е усилвател до 50 Вата че за 100 Вата вече ти трябва импулсно . А за тонколона има и готови на сносна цена - понякога излиза по ефтино да купиш отколкото да направиш |
|
|
 |
LADA_GT_TURBO Нов потребител

Регистриран на: 24 Окт 2005 Мнения: 45 Местожителство: Варна морето
|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 15:03 Заглавие: |
|
|
pi4 sre6tu skromnata suma ot 20 lv 6ti narpaq si4ko tova za nai mnogo dva dena tuba plius usilvatel ako iska6
daje 6te posavetvam za po mo6ten govoritel na niska cena !!
tai 4e ako si navit eto go tela 0889325223
pak ako ne zdrave da e!i uspeh )) _________________ Lada 1.6 Weber 170 konq
KURBAN RACING WRC
#Racing_For_Varna |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 16:35 Заглавие: |
|
|
лада оля се  |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 17:36 Заглавие: |
|
|
LADA_GT_TURBO = 2x100+4x70 Така че силно се съмнявам в компетентността му! Дори с счупената ми ръка ме съмнява да се оправи по-добре от мен. А за гост-а - погледни amp2000.hit.bg - цените са доста разумни, усилвателите на старо пак са си усилватели. Ако поговориш с човека от Лом ще е най-добре. Говорителите който продава си идват с едно листче на което пише подходящ обем и информация за размерите на фазоинвертора (бас-рефлекс му викат някой хора).
Плоскости от секция ще ти свършат работа, но те не са всичко:) Ако все още си зарибен да си ги правиш сам нещата вземи в предвид че може да ти излезне по-скъпо отколкото да си ги купиш (усилвател на старо и ново събуферче). |
|
|
 |
pexli Активен потребител

|
|
|
| LADA_GT_TURBO написа: | pi4 sre6tu skromnata suma ot 20 lv 6ti narpaq si4ko tova za nai mnogo dva dena tuba plius usilvatel ako iska6
daje 6te posavetvam za po mo6ten govoritel na niska cena !!
tai 4e ako si navit eto go tela 0889325223
pak ako ne zdrave da e!i uspeh )) |
За 20 кинта кое по напред ще направиш? |
|
|
 |
LADA_GT_TURBO Нов потребител

Регистриран на: 24 Окт 2005 Мнения: 45 Местожителство: Варна морето
|
|
|
mai ne me razbra a?20 lv za rabotata !!!
ne vlagam vutre 4asti i takia raoti te sa otdelno esterstveno
to ako be6e taka az 6tqh da sam nai bogatiq 4ovek na sveta i 90 % ot bulgariq 6te6e da e s moq muzika v kolite si hahahahahahahaha _________________ Lada 1.6 Weber 170 konq
KURBAN RACING WRC
#Racing_For_Varna |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|