| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
k.k.j Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 20:37 Заглавие: помощ импулсни трафове |
|
|
търся програма за изчисляване на импулсни трафове тордиални и ш образни и танива сьс сърцевина от ТХО моля помогнете още съм зелен във ключовите захранвания .Искам да направя едно _________________ homeostat na e6ib |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 15:06 Заглавие: |
|
|
Такава програма няма. А трафовете са няколко вида и повечето са строго специфични в зависимост от това каква точно е топологията на загранването и какви точност се турси, брой на изходните напрежения, входното напрежение, честотата и т.н.
Нещата са МНОГО по-сложни от стандартните трафове за 50Hz.
Поразрови се из интернет в сайтовете на фирмите, които правят интегрални схеми за импулсни захранвания. Ще ти трабва английски или най-малко руски език - бълграоезична литература по въпроса или няма, или е доста остаряла, а и преди това те съветяам да направиш едно-две захранвания по готови схеми, и след като ги пребориш да се пробваш в конструирането.
Не искам да те разочаровам, но ако искаш наистина да научиш туй-онуй в тази област ще ти трабват 1-2 години. Не говоря да го накълвеш от някоя книга, а наистина да постигнеш някакви реални резултати от собствени разработки.
А и темата не е за тук - според мен е за обща електроника. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 16:05 Заглавие: |
|
|
| Ако намериш темата "Импулсен електрожен" там колега беше дал руска програмка,много добра според мен,само дето трябва в базата да се въведат свойствата на сърцевината.Магнитопроводите от ТХО са много неподходящи за ключови захранвания защото са правени за други цели.... |
|
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 16:30 Заглавие: |
|
|
пусни едно гогле calcIBP103.rar това е руския софт _________________ Направи нещо идиотоустойчиво и те веднага ще създадат по-съвършен идиот |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 16:33 Заглавие: |
|
|
| Такава програма има.Нарича се "Transformer 2.0.0.0"и е на руски.Професионалната се нарича "МАGNETICS DESIGNER",но е скъпа и я няма в свободното пространство.Ако някой знае нещо по подробно за нея нека се обади. |
|
|
 |
k.k.j Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 12:07 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговорите знам имам доста да чета и тоста чаркове да сасипя но това е цената на незнаието трябва ми по сериозна литература и спражочни данни за феритните сарцевини смятам да си пробвам силите сас инпулсното захранване за НЧУ за кола от списанието млад констроктор .Смятам че ако имам проблем ще мога да жи поискам помощ _________________ homeostat na e6ib |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 13:43 Заглавие: |
|
|
На този сайт http://www.radio.ru/ има информаця по въороса и програма за изчисляване. Темата е "Теория расчетов импульсных трансформаторов двухтактных ИИП и ее подтверждение практикой" Дано да съм бил полезен. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
ScooterSS Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 20:02 Заглавие: относно програмата |
|
|
| Намира се в emule и изглежда много добре.Програмата е наистина профисонално напрвена ма има някои параметри ,който аз немога да разбера какво означават. |
|
|
 |
|