| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sheki Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 5:17 Заглавие: |
|
|
Нещо програмира ли се? Че доколкото схванах тоя контролер май трябва да му се вкара програма. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 11:48 Заглавие: |
|
|
| Emil Evtimov написа: | | Добре ама не казваш какво му е на монитора . Питаш само дали може да се вкл. без РС .Не , този модел не може да се вкл. без PC и да не излезе в Stand-by . А какво му е на монитора ??? |
Сега откривам следното, което ме озадачава: Q905 - емитера е на маса, но на базата (за времето през което захранването работи) се подава +5V. То идва директно от извод 16 на процесора. Като мине в stby напрежението става 0V (или минава в stby, понеже пада до 0). Учудва ме обаче, че като меря тоя транзистор (Q905, по схемата разчитам RN1203, на него пише само цифрите) показва прекъсване, но без него изобщо не тръгва. Засега обмислям да слагам ли някакъв (нямам нищо подобно), че се опасявам да издържи между В и Е на 5V. Kакво ще ме посъветвате? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 13:27 Заглавие: ами |
|
|
за линка : чипа е 16Ф84 микроконтролер който се програмира с файла който е даден на сайта ..
не си играй с монитора .. транзистора може да си е здрав не знам дали не е от тези които са с вградените съпротивления .. така просто с уредчето няма да можеш да го провериш _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 13:39 Заглавие: |
|
|
Еми май наистина се оказа транзистора. Поставих 2Т6551 и тръгна. Е не от раз, понеже му бях увеличил ускоряващото и той продължи да си се изключва. Като си поиграх с тая настройка и се получи. И напрежението на базате вече е 0.7V. Сега работи. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 13:40 Заглавие: |
|
|
Сега се сещам: тоя файл за програмиране не го открих. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 17:16 Заглавие: |
|
|
10X! _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 18:47 Заглавие: |
|
|
Ех , закъснях . Щях да ти кажа да смениш транзистора щом ''показва прекъсване'' , ма ти сам си се сетил и си го оправил !
БРАВО  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
kopernik Гост
|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 22:10 Заглавие: Monitor |
|
|
| Ремонтирам монитори отдавна и съм решил въпроса със сигналите-купих си един евтин лаптоп. Дори съм качил няколко тестови програми. |
|
|
 |
|