|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 15:50 Заглавие: |
|
|
Така де, има вече антикварна стойност, за това.
Виж за сравнение какви са цените на другите 15Mhz осцилоскопи. Аз лично съм виждал за по 20долара, а руски и за по-малко.
Не знам при положение че може да се намери 100Mhz за 60-100 долара, което с доставката става грубо 150-160, кой ще ти даде повече от 30-40 долара за 15Mhz, въпреки че е HP. Аз поне не бих.
100Mhz KIKUSUI COS6100 5 канален лично съм купувал за 80 долара. А сегашния ми - Tektronix 2445 го купих за 150 - сам прецени за какво сравнение може да става дума.
И все пак, кога е произведен знае ли се? _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 17:43 Заглавие: |
|
|
| Той по външен вид си прилича точно на руски осцилоскоп но за 15Mhz е множко сената. За сравнение с Tektronix просто няма смисъл. |
|
|
 |
rumensat Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 15:47 Заглавие: |
|
|
100 MHZ струват по 600 USD - на старо
годината на 1222А трябва да е 1986
защото е бил на склад във външнотърговско дружество от тогава и не е бил ползуван до 1993 когато го взех.
от тогава е работил 100-200 часа максимум.
за по-малко не го давам ще си го държа за кеф.
осцилоскопи HP не са на купчини по улицата. |
|
|
 |
magritte Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 7:48 Заглавие: |
|
|
Не се опитвай да продаваш тук каквото и да е , струващо над 10лв.
Само си губиш времето. 90% от посетителите в този форум ровят в
ebay, за да намерят ниска цена, без изобщо да са купували някога
от там, като не правят разлика между стока с доказано качество и
такава с неизвестен произход и състояние. Има и други форуми!
Успех! |
|
|
 |
rumensat Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 8:26 Заглавие: |
|
|
re magritte
отдавна имам това чувство.
типично за българите многознайство граничещо с абсурд, незбъднати мечти и наивност.
затова страната се напълни с боклуци - от целия свят всичко изхвърлено от компютри до дрехи, мебели, гуми втора употреба.
Измервателните уреди имат много дълъг живот и не са масова стока! |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 8:39 Заглавие: |
|
|
| rumensat написа: | 100 MHZ струват по 600 USD - на старо
годината на 1222А трябва да е 1986
защото е бил на склад във външнотърговско дружество от тогава и не е бил ползуван до 1993 когато го взех.
от тогава е работил 100-200 часа максимум.
за по-малко не го давам ще си го държа за кеф.
осцилоскопи HP не са на купчини по улицата. |
За 600USD може без никакъв проблем да се купи Tektronix 2465/A/B, които са 350-400Mhz, при това с доказан произход, тествани, калибрирани и с 3 месеца гаранция. Погледни преди да говориш глупости. Това че в България се продават на баснословни цени за мен не е критерий. Щом за теб е - дръж си го, но за парите, които му искаш трудно ще го продадеш.
Същите осцилоскопи тук се продават по 1500-2000USD - е не бих дал на някой толкова пари. Преди време в EBay даже се продаде един ЧИСТО НОВ Tektronix 2465А за 1200USD - това наистина е рядкост, но ти го казвам за да прецениш сам какви са разликите в цените тук и извън България. Просто тук си живеем още в миналия век, когато нямаше интернет и нямаше начин да внесеш нещо без да го потрошат по пътя.
Внесъл съм два осцилоскопа до сега и пристигнаха в перфектно състояние. Ако си го купиш от търговец с добър коефициент и 99.8% доволни клиенти, мога да ти кажа че със сигурност ще е коректен. Белите хора не правят цигански работи като нас. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|