| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hery Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 18:36 Заглавие: Как да намаля мощността |
|
|
| Здравейте.Как да намаля наполовина мощността на поялник/25вата/,който ще ползвам като отоплител на много малко пространство/около 2 куб.дециметра/.Идва ми на ум да отрежа единия полупериод с диод,но не зная какъв точно.В това пространство няма много място, така че не ми трябват по-сложни схеми на регулатори.Благодаря ви предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 18:46 Заглавие: |
|
|
Аз на моя споялник съм му сложил диод 1n4007. Като размер е колкото 1/4 W резостор, все ще има място за такъв. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
hery Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 18:49 Заглавие: |
|
|
| Благодаря много.Ще пробвам. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 18:52 Заглавие: |
|
|
hery, ако поялника е без особенни екстри ( в смисъл само нагревател), то номера с диода ще стане за намаляване на мощността.
Тези 25W на колко волта са? |
|
|
 |
hery Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 18:55 Заглавие: |
|
|
| На 220 волта. |
|
|
 |
ToНи Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 19:20 Заглавие: |
|
|
| Ами ако наполовина мощност ти стига диода те оправя идеално, зависи каква температура искаш да поддържаш защото 2 куб дим хич не са много, и ако е толпоизолирано бързо температурата ще скочи, другото лоши е че поялника е правен да развива висока температура, около 400 градуса, т.е има ралзика м-у поялник който е 12 Вт и 12 Вт нагревател който е с пооляма площ, в единия случай близо до поялника ще имаш доста висока температура, а в другия ще бъде равномерна, естествено ако не отопляваш вода ... нотогава не те съветвам да пухнеш вътре 220 В поялник. Ако искаш да поддържаш температура с още 2-3 чарка ще стане без особенно трудности, няма да е точно, но пък и няма да е като да сложиш поялник, другия вариант някоя биметална пластина да сложиш, за да не стане много топло вътре. |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 19:26 Заглавие: |
|
|
| Има едни нагреватели на аквариуми за рибки имат си и регулатори не знам на какви градуси ама сигурно може да се пипнат а иначе са около двайсетина вата. |
|
|
 |
hery Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 19:35 Заглавие: |
|
|
| В бокса който ще отоплявам имам терморегулатор на "ХОБИКИТ".Той ще изключва нагревателя при достигане на 20 градуса.Но си прав че трябва да огранича прякото греене и се чудя какво да сложа.Може би някаква слюдена пластина или нещо такова.Нагревателя е съвсем обикновен,малък около 8мм в диаметър.Ако имаш идея за "топлинен щит"? |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 19:42 Заглавие: |
|
|
Колега си прави преди време казан за маркови питиета от сливи та той си сложи ел нагревател вътре и за да не загаря заля нагреватела с олово в твоя случай мисля че можеш да го ползваш просто заливаш нагревателчето с олово като го сложиш в някаква плоска форма и след това го монтираш на дъното.Ако реотана е гол ...не става |
|
|
 |
hery Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 19:48 Заглавие: |
|
|
| Не е гол.Идва ми идея за някаква керамична тръбичка с подходящ диаметър,но ако не намеря може и оловото да помогне.Благодаря за помощта. |
|
|
 |
|