|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nachinaesht Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 14:21 Заглавие: vuzmogno li e da se upgreitva bios-help |
|
|
Imam si edna "hubava mashina" i se opitvam da upgreitvam biosa i neja kato tzialo.Ako nakoi e pravil podobno neshto neka go spodeli po podrobno koto za nachinaesht
Bios Version HX.07.03(QHX.03.00)
Mashimata e HP 366;RAM 128;HDD 4,3; video 8MB
Blagodaria predvaritelno |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 14:27 Заглавие: |
|
|
Най-важното си пропуснал - модел на компютъра, колкото се може по-пълен. Но ако нямаш някакви проблеми които да касаят самия BIOS едва ли е нужно да го обновяваш.
И... нали не си правиш илюзии, че компютъра може да бъде обновен до нещо кой знае какво. Като смениш най-бавният компонент друг ще се окаже най-бавен и в крайна сметка няма да постигнеш много. Пък и технологиите напреднаха много в последните 5-6 години Насочи се към нещо по-новичко ако питаш мен, не си губи времето. От опит говоря  _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
ToНи Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 19:35 Заглавие: |
|
|
Ами можеш да и сложеш повече рам, SDRAM обаче ако още се намира, все ще намериш. Хард диска също можеш да го ъпгрейднеш, като ако вземеш по голям от 20 нищо чудно да ти се наложи да ъпгрейдне и биос. Биос може но трябва да се ровиш в сайта на HP.
За процесор, ами това много вероятно е да е Slot вариант, по разни фирми може да докопаш някой, ако си късметлия може и Klamat да тръгне, тях ги има версии до 500 ако се не лъжа, то беше преди 7 години това, вече ми е замъглено в спомените .....
hardwarebg.com ... ако не отбираш много иди там, може да ти помогнат ако имат такива залежали неща. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 7:25 Заглавие: |
|
|
Напиши точният модел на дънната платка. Как се влиза в BIOS-а, с клавиш или с дискета? _________________ home studio |
|
|
 |
nachinaesht Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 7:47 Заглавие: |
|
|
Da kaga kakvi opiti sum napravil. Smenih protzesora ot 366MHz na 550MHz no niamashe nikakuv rezultat v otnosno skorosta i si vurnah staria protzesor. Sumniavam se v shinata i biosa. RAM pameta mi e dostatuchna az rabotia s win98, a sushto i HDD.
Modela na mashinata e d7580-60002 s630ll4002bor |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
ToНи Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 8:33 Заглавие: |
|
|
Според мен по интересното е с какъв процесор си Пентиум или Целерон, но така като се замисля такъв пентиум няма, явно си с Celeron, което не е много добре. В добрия случай платката ти е с BX чипсет с който можеш 100% да пуснеш P2 ili Klamat, P3 също. Относно ъпгрейда, повярвай много повее полза е имаш от повече памет отколкот от 100 или 200 Мхз по-бърз процесор. Не беше лоша идея да дадеш модела на компютъра дргото ще се види от интернет.
Ще ти пиша по късно като видя какво има за тая платка . но тия 366 са малко разочароващи. |
|
|
 |
Гост
|
|
|
 |
ToНи Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 9:15 Заглавие: |
|
|
Малко си забравих имет горе .. както и да е .. това е пич, ако от тук нататък не можеш да се оправиш по добре виж линка който ти дадох, там хората разбират и ще направят каквото кажеш, и за разлика от други фирми го правят с мерак.
p.s. аз няма общо с фирмата, аз даже и с континента нямам общо в момента  |
|
|
 |
nachinaesht Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 12:03 Заглавие: |
|
|
Много Ви благодария за съветите и предложенията.Аз си направих радикален извод ще дам PC-то на тьщата , а аз ще си взема нова машина.
P.S. Тук наистина има приатели  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|