| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2005 19:56 Заглавие: Диоди за микровеле |
|
|
Споделете надежден начин за проверка на високоволтови диоди за микровълнови печки.
В магазинната мрежа се продават няколко модела,на които не откривам данните в Нет-а.
Кои според опита Ви са най-подходящи? _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2005 20:22 Заглавие: Re: Диоди за микровеле |
|
|
| Ангел написа: | Споделете надежден начин за проверка на високоволтови диоди за микровълнови печки.
В магазинната мрежа се продават няколко модела,на които не откривам данните в Нет-а.
Кои според опита Ви са най-подходящи? |
Позволих си да закупя 20 бр. HVR-1X 4(9kV/350mA).Поставил съм до сега около половината-без забележки.Имай в предвид,че има един макар и рядък случай ,при който ВВ диода изгаря от дефектен магнетрон?!Изглежда малко нелогично, но имам два такива случая.Това между другото. |
|
|
 |
RAI Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2005 9:48 Заглавие: Re: Диоди за микровеле |
|
|
| Ангел написа: | Споделете надежден начин за проверка на високоволтови диоди за микровълнови печки.
Кои според опита Ви са най-подходящи? |
Проверката-с волтмер и високо/над 200в./ постоянно напрежение.
В едната посока пропуска-в другата не!
Всички в магазинната мрежа са добри-още няма ментета!
RAI |
|
|
 |
nebelservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 8:00 Заглавие: |
|
|
До сега не съм бъркал, като съм мерил с мултицета (обхват 20 М), батерията на оммера отпушва много слабо в права посока и ми се появява показание 12-14 М ома. А най-надеждна като че ли си остава проверката с някакво по-високо постоянно напрежение и лампа.
Като се има предвид че почти 100% тия изделия пробиват като дефект, адва ли човек може да се подведе. _________________ ::: Консултации и ремонти на перални ::: Климатици.ком ::: Статии за климатизация |
|
|
 |
|